Living Smart
Image default
Bouwen en verbouwen

Doe het zelf polijsten

Zelf rvs polijsten blijkt nog eens een uitdaging voor veel mensen en het gebeurt zelden goed, tenzij het door een professioneel word gedaan. Daarom zijn er tegenwoordig doe het zelf kits te koop in de bouwmarkten, zodat mensen het wel goed zelf kunnen doen.

 

Doe het zelf kit

 

In de doe het zelf kit, zit alles wat er nodig is om rvs te kunnen polijsten. Zo zit er polijst pasta in voor rvs polijsten en er zitten ook microvezeldoekjes in voor het reinigen en polijsten. In de kit zit ook de belangrijkste, namelijk een stappenplan van hoe je het moet aanpakken. Zoals de handleiding van IKEA over hoe een meubel in elkaar gezet moet worden, legt de doe het zelf stappenplan hoe je het moet doen, om de optimale resultaat te bereiken.

 

Het komt ook wel eens vol dat er iets niet in zit voor het rvs polijsten, want soms heb je ook andere gereedschappen nodig. Het komt namelijk vaak voor dat de rvs geslepen of geschuurd moet worden, voordat het gepolijst moet worden. Je zult ook deze gereedschappen in huis moeten hebben, als de rvs dat je wil polijsten te ruw is.

 

Ruwheid van de rvs

 

De ruwheidswaarde van de rvs speelt namelijk een grote rol en dit zul je tot een bepaalde graad moeten glad schuren of slijpen, als het nog niet glad genoeg is. In het stappenplan word er uitgelegd hoe de rvs moet aanvoelen, wanneer het glad genoeg is om te kunnen polijsten. Zorg er wel voor dat je de rvs eerst goed reinigt, voordat je het gaat schuren of slijpen, want anders wrijf je het vuil dieper in de rvs.

 

Naast het stappenplan kun je ook nog filmpjes online bekijken over de rvs polijsten, want online zijn er ook nog genoeg filmpjes met stappenplannen. Je kunt dan ook gelijk opzoeken hoe je moet schuren of slijpen, want dat is weer ook een vak apart.

 

Glad schuren of slijpen

 

Voor de beste resultaat laat je het natuurlijk aan een professioneel over, want die weten wat ze doen. Voor het glad schuren en slijpen van rvs hebben ze dan ook een opleiding gevolgd en jaren ervaring opgedaan in de praktijk, voordat ze voor klanten rvs gingen schuren of slijpen. Bedrijven hebben ook betere gereedschap voor de taak, zo kunnen ze het slijpen en schuren, zowel elektronisch als met de hand doen. Vaak doen ze het wel met machines, omdat dit veel tijd bespaart tenzij de klant het perse met de hand gedaan wil hebben.

https://vangeenen.nl