Living Smart
Image default
Gereedschap

Functies van een afkortzaag

Misschien bent u van plan om een afkortzaag te kopen? Dan is het vergelijken van verschillende zaagmachines verstandig. Hierbij kunt u letten op de prijs, merk of capaciteit. Naast deze criteria is het ook erg belangrijk om te letten op de verschillende functies van een cirkelzaag. Zo kennen afkortzagen twee soorten functies: verstek- en trekfunctie. In dit artikel komen beide functies uitgebreid aan de orde om u te helpen bij de aankoop van een afkortzaag.

Trekfunctie

Zoals de naam al aangeeft trek je het zaagblad naar voren. Hierbij kun je dikke balken/planken in èèn keer doorzagen. Naast de afkortzaag heeft de radiaalzaag een soortgelijke functie. Alleen is deze zaag bedoeld voor een grote hoeveelheid zaagwerk en daarom bestemd voor de professional.

Verstekfunctie

De verstekfunctie is eigenlijk een tegenovergestelde functie van de verstekfunctie. Bij een afkortzaag met deze functie haal je het zaagblad naar beneden in plaats van naar voren. Hierdoor kort je eigenlijk het te zagen materiaal af. De meeste afkortzagen beschikken over deze functie, vandaar de naam.

Afkortzaag accessoires

Naast de verschillende functies kunt u ook nog rekening houden met de accessoires. Bij de accessoires kunt u denken aan een laser van led-licht, stofafzuiging of een onderstel. Is uw afkortzaag is uitgerust met een laser, dan wordt het zagen al erg eenvoudig. De zaaglijn wordt namelijk perfect weergegeven, waardoor u de meest rechte zaagsneden kunt maken. Een stofafzuiging daarentegen heeft als functie om uw werkplek mooi schoon te houden. Dit is niet alleen erg handig, maar ook nog eens extra veilig. De kans dat het stof/zaagsel, wat vrijkomt bij het zagen, in uw ogen terecht komt is eigenlijk vrij beperkt door de stofafzuiging. Tijdens het klussen kan het ook vaak voorkomen dat u een verkeerde houding aanneemt. Dit veroorzaakt rugklachten, welke zelfs chronische kunnen worden. Daarom is het verstandig om het onderstel van de afkortzaag op de juiste hoogte in te stellen.

http://www.cirkelzaagkopen.nl/afkortzaag