Living Smart
Image default
Woning en Tuin

Moet ik jaloezieën van kunststof of hout kiezen voor mijn huis?

Als je jaloezieën voor je huis kiest, krijg je het vaakst de vraag: hout of kunststof. En je antwoord is meestal: “Ik weet het niet zeker…”. Hoewel elk zijn eigen reeks voor- en nadelen heeft, zal inzicht in wat ze verschillend maakt je helpen de juiste jaloezie voor je huis te kiezen.

Het belangrijkste verschil tussen de twee jaloezieën is het materiaal van de lamellen. Het ene gebruikt lamellen van natuurlijk hout en het andere heeft PVC lamellen. Daardoor krijgt een jaloezie van gebeitst hout van nature de diepte en schoonheid van de houtnerf. Een “houtlook” PVC jaloezie probeert weliswaar de houtnerf na te bootsen, maar heeft niet de natuurlijke warmte van een houten jaloezie. Waarom zou je dan een kunststof jaloezie kiezen?

Een kunststof jaloezie is een perfecte keuze als je een geverfde afwerking wilt. Want of het nu geschilderd hout is of imitatie, het belang van de houtnerf doet er niet toe. Het ziet er gewoon uit als een geschilderd rolgordijn. Als je een tint wit of grijs zoekt, zul je een kunststof jaloezie kunnen vinden die bij je sierlijst past. Een andere reden om kunststof jaloezieën te kiezen is dat de lamellen vochtbestendig zijn en goed werken in badkamers, wasruimten, en keukens. Hun betaalbaarheid en gemakkelijk schoon te maken oppervlak maken ze ook een verstandige keuze voor kinderkamers.

Waarom zou je nu, met al die geweldige kwaliteiten van een kunststof jaloezie, een houten jaloezie kiezen? Hoewel kunststof lamellen duurzaam en vochtbestendig zijn, zijn ze in feite zwaarder dan houten lamellen. Dit kan de breedte van de jaloezie beperken, waardoor het bij bredere ramen in twee jaloezieën verdeeld moet worden. Terwijl je met de lichtere houten jaloezieën grote ramen met één jaloezie kunt bedekken. Door het extra gewicht kunnen kunststof jaloezieën moeilijk op te tillen zijn, dus als je graag elke ochtend je jaloezieën optilt, zijn houten jaloezieën een veel betere optie.

Bovenal is er gewoon geen manier om de warmte en rijkdom van een houten jaloezie te evenaren in een PVC product. Heb je mooie houten balken of gebeitste sierlijsten in je huis? Ga dan voor een houten jaloezie.

Het goede nieuws is dat je kunt kiezen om te mixen en matchen. Probeer rijke houten jaloezieën in je familiekamer of studeerkamer en kies praktisch jaloezieën van kunststof voor de kinderkamers en badkamers. Jaloezieën zijn een betaalbare optie die jarenlang waarde aan je huis kan toevoegen. Neem geen genoegen met voorraadjaloezieën van de plank, bestel jaloezieën op maat die voor je ramen gemaakt zijn en in kleuren die bij je sierstrips passen.

Nu je het verschil tussen kunststof en houten jaloezieën begrijpt, zul je je goed voelen over welke de juiste keuze is voor jou en je huis!

 

 

 

https://www.raamdecoratie.com