Living Smart
Image default
Bouwmaterialen

Rvs polijsten

Rvs polijsten is een veel moeilijker klus dan veel mensen denken en vaak zijn de resultaten dat ze behalen totaal niet wat ze verwacht hadden. Dit komt doordat het polijsten van rvs op een specifieke manier moet gebeuren en elke rvs profiel heeft weer zijn eigen manier. Als dit niet op de juiste manier gebeurt kan het leiden tot dofheid of erger.

 

Thuis de rvs polijsten

 

Wil je zelf thuis de rvs gaan polijsten? Je moet dan eerst weten wat voor rvs profiel je hebt, want dan kun je pas de juiste middelen kopen en de juiste stappen volgen. Elke rvs word op een bepaalde manier afgewerkt en je moet weten op welke manier dit gebeurt is. Is de rvs geslepen, geborsteld of is het gestraald. Als je weet op welke manier het is afgewerkt kun je op internet een stappenplan vinden voor de rvs polijsten.

 

Tegenwoordig zijn er ook kits verkrijgbaar voor elke rvs profiel. Deze kits kun je zowel in de winkel kopen als online. In de kit zit polijst pasta, microvezel doekjes en een stappenplan. In het stappenplan word er stap voor stap beschreven wat je moet doen, om de optimale resultaat te behalen. Zorg er dan ook voor dat je de stappen in de juiste volgorde volgt, anders kun je alsnog een hele slechte resultaat krijgen.

 

De oppervlakte van de rvs

 

Hoe glad de oppervlakte van de rvs is speelt ook een rol bij het polijsten. Elke rvs heeft namelijk een andere graad van oppervlakteruwheid. Voordat je gaat polijsten moet je er dan ook van zeker zijn, dat de ruwheidswaarde niet te hoog of te laag is anders heb je een andere stappenplan nodig. Bij de meeste rvs profielen is dit geen probleem, maar bij een aantal profielen is de rvs te veel geslepen of juist niet.

 

Dit komt doordat in sommige sectoren er strenge regels gelden voor de oppervlakteruwheid van rvs. Op ruwe oppervlaktes komen namelijk vuil en bacterie vast te zitten. In een aantal sectoren mag dit dan absoluut niet en moet de rvs haast helemaal glad geslepen worden. De oppervlakteruwheid van de rvs moet hierbij dan ook heel laag zijn. Zo blijft er minder vuil en bacterie vastzitten, ook is de rvs dan makkelijker reinigbaar.

 

In een aantal keukenmachines en meubels is dit ook het geval, omdat deze dingen met voedsel te maken hebben. Als je de rvs in de keuken gaat schoon maken hebben je dan ook vaak te maken met lage oppervlakteruwheid en heb je een specifieke aanpak nodig voor het rvs polijsten.

https://vangeenen.nl