Thermografische inspectie door bouwkundige keuring in Hilversum

Thermografische inspectie door Bouwkundige keuring in Hilversum

De eerste thermografische camera’s waren extreem grote, dure, lastige machines.

Door de jaren heen is de technologie verbeterd, waardoor de omvang en prijzen van deze geweldige camera’s aanzienlijk zijn afgenomen.

Hoewel ze nog steeds als duur worden beschouwd als gereedschappen, zijn ze elk jaar beter betaalbaar, dus hebben de bouwkundige ingenieurs van bouwkundige keuring in Hilversum ze toegevoegd aan hun arsenaal aan inspectieapparatuur.

In het hele artikel zal ik ze ook noemen met hun andere gemeenschappelijke namen, infrarood thermische camera’s, infrarood-camera’s en thermografische camera’s.

In principe detecteren en meten infrarood thermische camera’s temperatuurpatronen op een bepaald oppervlak. De temperatuurverschillen zijn toegewezen aan kleuren voor eenvoudige identificatie.

In combinatie met andere hulpmiddelen kunnen ze een aantal problemen binnen een huis helpen identificeren. Hoewel ze krachtige en gevoelige hulpmiddelen zijn, kunnen ze niet door muren heen kijken, zoals Superman, of zelfs door glas, zoals veel mensen denken.

Deze camera’s zijn recentelijk populair geworden op het gebied van huisinspectie, grotendeels als gevolg van bekende tv-programma’s, waar ze zijn gebruikt om met succes verborgen gebreken te vinden. Naast thuisinspecteurs gebruiken ingenieurs, medisch personeel, het leger, aannemers en een hele reeks professionals in de handel deze camera’s vaker.

Thermografisch onderzoek door bouwkundige keuring Hilversum.

Vaak is de thermografische inspectie een add-on-service voor een regelmatige inspectie. Thermografie valt niet onder de normen van de praktijk waar wij door worden beheerst.

Steeds meer klanten vragen bouwkundige keuring in Hilversum om ze tijdens onze inspecties te gebruiken; het is echter belangrijk om te vermelden dat ze niet geschikt of effectief zijn voor elke inspectie.

Neem dit voorbeeld … warmtebeeldcamera’s zijn op tv gebruikt om verdachte gebieden met ontbrekende isolatie binnen de buitenmuren van een huis te onthullen. De camera pakt de temperatuursignaturen op het muuroppervlak op. Dus als een koude spijker (achter de muur) aan de muur is bevestigd, kan het beeld in dat gebied een contrast van kleuren vertonen. Wat we zien is een overdracht van warmte van een warme oppervlakte (muur) naar een koelere (de verborgen stijl) en voorgesteld als een schets.

Deze specifieke toepassing zal alleen effectief zijn als er een temperatuurverschil van 15 graden tussen binnen en buiten is.

https://bouwkundigekeuring-hilversum.nl