Living Smart
Image default
Industrie

5 tips om het juiste product ontwerpbureau te vinden

5 tips om het juiste product ontwerpbureau te vinden

In Nederland zijn er tal van product ontwerpbureaus. Maar waar moet je opletten wanneer je op zoek bent naar een partij die jouw creatieve product idee kan vertalen naar een werkbaar product? In deze blog geven we je een aantal handige tips!

 

Tip 1: Zorg ervoor dat je de stelling van je probleem helder hebt

Ten grondslag van een product idee ligt een probleem of behoefte. Wanneer je dit helder in kaart hebt gebracht, kun je een lijst opstellen met eisen waaraan het product zal moeten voldoen. Dit zal de waarschijnlijkheid vergroten dat het product uiteindelijk de juiste behoefte zal gaan vervullen.

 

Tip 2: Bepaal zo gericht mogelijk de markt die je wilt gaan betreden met je product

Ieder product ontwerpbureau heeft zijn expertise en specialisatie op bepaalde vakgebieden. Daarom is het essentieel om de partij te vinden die jouw product idee zo goed mogelijk kan vertalen naar een ontwerp en uiteindelijk prototype. Kortom, zoek naar het ontwerpbureau met het best passende specialisme.

 

Tip 3: Houd rekening met de vestigingsplaats van het product ontwerpbureau

Om ervoor te zorgen dat je kort kan schakelen en zo dicht mogelijk bij het ontwikkelingsproces betrokken bent, is het belangrijk om rekening te houden met de locatie van het bureau. Regionaal zijn er genoeg partijen te vinden.

 

Tip 4: Breng de kostprijs inzichtelijk

Zorg ervoor dat je zowel zelf de kostprijs op voorhand inzichtelijk maakt maar laat dit ook doen door het ontwerpbureau. Hiermee voorkom je dat je het product uiteindelijk niet voor de verkoopprijs kan vermarkten waar je vooraf op gedoeld had.

 

Tip 5: Besteed voldoende tijd aan het verhelderen en communiceren van je verwachtingen

Voordat de het ontwerpbureau aan de slag gaat is het cruciaal om ervoor te zorgen dat verwachtingen wederzijds uitgesproken worden. Maak hierin ook duidelijk hoe de samenwerking er praktisch gezien uit zal gaan zien. Bepaal daarnaast wie er intern beslissingen zal gaan maken.

 

https://www.b-engineering.nl/specialismen/product-design