Living Smart
Image default
Bedrijven

Altijd een volle accu met een laadpaal thuis

Rijd je sinds kort op elektriciteit en is het tanken bij een benzinestation voor jou verleden tijd? Terwijl je jezelf in je nieuwe hybride wagen van de ene naar de volgende locatie rijdt, koppel je de accu thuis aan een laadpaal. Heb je nog geen laadpaal thuis? Maak er zo snel mogelijk werk van, zodat je niet afhankelijk bent van laadpalen op andere plekken die net in gebruik zijn op het moment dat jij je auto wilt opladen.

In deze blog lees je over de voordelen van een auto laadpaal thuis en welke stappen je moet ondernemen om de laadpaal aan huis te installeren.

De voordelen van een laadpaal thuis

Als je al een tijdje in een elektrische auto rijdt, dan zul je onderhand hebben gemerkt dat het een gemis is wanneer je geen laadpaal thuis op de oprit hebt staan. Iedere ochtend voor vertrek check je de accustand en het is je al een paar keer voorgekomen dat je erachter kwam dat de accu bijna leeg was. Telkens kwam de gedachte in je op dat dit je niet een tweede keer zou gebeuren, maar nog steeds heb je niet een eigen laadpaal aangeschaft. Gevolg is dat je op de plek waar je heen gaat een parkeerplaats moet zoeken waar je de elektrische auto kunt aansluiten aan een oplaadpunt. Tot nu toe heb je het geluk gehad dat die laadpalen vrij waren op het moment dat je arriveerde, maar het kost je toch elke keer een paar jaar van je leven, want elke keer dat de accupeil laag is, begint de stress weer op te spelen.

Om dit allemaal te voorkomen, kun je het best een auto laadpaal thuis laten installeren. Groot voordeel is dat de laadpaal nooit bezet wordt gehouden door een andere auto en je kunt precies bepalen wanneer en hoe lang je auto gekoppeld moet worden. Kom je aan het eind van de dag thuis, dan sluit je de elektrische auto aan. Als je de volgende dag de deur weer uitstapt, ben je verzekerd van een volle accu.

Een ander voordeel van een laadpaal thuis, is dat je nooit hoeft te zoeken naar een geschikt oplaadpunt. Je hoeft niet meer naar een laadstation te rijden om de auto daar aan te koppelen en je stuit niet op oplaadpunten die bezet zijn door andere auto’s. Als je een laadpaal aan huis installeert, dan kun je tijdens het opladen je gang gaan zonder te wachten op een volle accu. Dat voordeel heb je niet als je naar een oplaadstation rijdt waar je de auto parkeert, terwijl je al wachtend de tijd moet doden.

Tot slot kun je zelfs in de nachturen je auto opladen, mits je een laadpaal thuis hebt staan. Ben je bijvoorbeeld een lange avond weg en kom je thuis met een lege accu, dan kun je voor het slapen gaan je auto aan het oplaadpunt koppelen. Je duikt gewoon je bed in en de volgende ochtend tref je een volgeladen auto aan.

Naast laadpalen die je thuis laat installeren, haal je ook voordelen uit een laadpaal op bedrijf. Want hoewel je ’s ochtends voor vertrek richting je werk in een auto met volle accu stapt, zul je gedurende de dag wellicht ook eens in de auto moeten stappen. Is de accu leeg terwijl je op kantoor aan het werk bent, dan kun je goed gebruikmaken van een laadpaal op de parkeerplaats.

Hoe installeer je thuis een laadpaal?

Wil je een laadpaal aan huis zodat je geen problemen meer ervaart tijdens het opladen van je elektrische auto? Een auto laadpaal thuis vergroot het gemak van het rijden in een hybride auto, simpelweg omdat je de auto aansluit wanneer het jou uitkomt en je niet meer op zoek hoeft naar een vrije laadpaal op het laadstation.

Maar dan, hoe zorg je ervoor dat de laadpaal op je oprit komt? Gelukkig zijn daar experts voor die precies weten hoe ze de laadpaal voor je aansluiten. Het enige dat jij hoeft te doen is het volgen van de volgende stappen:

  1. Heb je een elektrische auto, noteer dan het merk waarin je rijdt en de specificaties van je accu, zodat je precies weet wat voor laadpaal je thuis nodig hebt. Iedere elektrische auto heeft zijn eigen kenmerken, dus je moet goed onderzoeken welke eigenschappen van de laadpaal daarop aansluiten. Ook als je nog van plan bent om een hybride auto te kopen, is het handig om rekening te houden met deze specificaties.
  2. Heb je in kaart waar je op moet letten bij het aanschaffen van een laadpaal voor thuis, dan kun je in het aanbod eenvoudig je keuze maken. Je keuze is in de eerste plaats gebaseerd op het merk van je hybride auto. En daarnaast kun je de laadpaal kiezen op basis van een enkele of dubbele aansluiting, het laadvermogen van de laadpaal, het type stekker en de autorisatie. Klinkt dit allemaal ingewikkeld, neem dan contact op met een deskundig installateur die je het advies kan geven over de juiste auto laadpaal thuis.
  3. Heb je die installateur gevonden? Hij is ook degene die de laadpaal op locatie kan installeren. Dus nadat je hebt bepaald welke laadpaal thuis op de oprit moet komen, die aansluit op de accu van je auto, kan de monteur de installatie realiseren.
  4. Na installatie rest je nog één ding, namelijk de elektrische auto aansluiten op de laadpaal. Vanaf nu hoef je niet meer bang te zijn voor een lege accu en kun je erop vertrouwen dat de laadpaal thuis steeds voorziet in een opgeladen auto.

Een laadpaal thuis installeren? Schakel Laaddirect in

Heb je al helemaal berekend welke laadpaal thuis moet worden geïnstalleerd, zodat je altijd op jouw tijd je elektrische auto oplaadt? Maak dan gebruik van de experts van Laaddirect in, die je precies kunnen adviseren in het gebruik van de laadpaal thuis. Bekijk hun assortiment vol kwalitatieve laadpalen waaruit je een type selecteert dat bij jouw auto past, zodat je nooit meer op een lege accu of een bezette laadpaal stuit.