Living Smart
Image default
Bedrijven

Bouwmeterkasten: onderdeel van een gestroomlijnde stroomvoorziening

Betrouwbare bouwmeterkasten zijn noodzakelijk in de bouwsector

Naast krachtstroomkabels en aggregaten zijn bouwmeterkasten onmisbaar als u een project op locatie heeft waarbij u veel stroom nodig heeft. Om alle apparatuur en machines die op stroom werken draaiende te houden, is het van belang om de stroomaanvoer goed en professioneel te regelen. Maar niet alleen voor de soepele uitvoering van specifieke bouwklussen zijn betrouwbare bouwmeter kasten nodig. Ze zorgen er ook voor dat het tijdens verbouwingen en andere klussen een stuk veiliger wordt voor uw personeel. En ten slotte hebben bouwmeterkasten als voordeel dat ze voor veel overzicht zorgen. Mocht er ergens een elektriciteitsprobleem spelen, dan kunt u die met een bouwmeterkast snel opsporen en oplossen.

Welke kenmerken hebben sterke bouwmeterkasten?

Een bouwmeter kast is een veilige elektriciteitskast met meerdere aansluitingen en een stoppensysteem en/of voldoende zekeringen. De kast kan volledig afgesloten worden. Goede kasten zijn bestand tegen vocht en regen. De kasten staan op een verhoging, zodat de kans dat er kortsluiting door vocht ontstaat minimaal is.

In de kasten zit standaard een aardlekschakelaar. De zekeringen en contactdozen kunnen afzonderlijk afgesloten worden, zodat de kasten extra veilig zijn. Het plaatmateriaal van de bouwmeter kasten is meestal gemaakt van sterk verzinkt staal. Qua contactdozen kan er gekozen worden voor meterkasten voor in de bouw die vierpolig of vijfpolig zijn. Ook qua aantal aansluitingen is er variatie, evenals het aantal Ampères. De kasten variëren van 40 tot wel 80 Amopère. 

Ga voor betaalbare kwaliteit en keuzemogelijkheden

Wilt u een betere stroomvoorziening voor de bouwplaats? Dan is het verstandig om bouwmeterkasten aan te schaffen. Kies voor kwalitatief goede kasten aangeboden door een betrouwbare aanbieder. De voordeligste kasten zijn bij een professionele aanbieder als heet Aannemers Inkoop Centrum (AIC) al vanaf zo’n 745 euro verkrijgbaar. Bekijk nu het complete aanbod en bestel uw meterkast eenvoudig online.