Living Smart
Image default
Bedrijven

De beste tips voor het schoonmaken van uw laboratorium

Het schoonmaken van uw laboratorium is erg belangrijk, aangezien chemicaliën en micro-organismen uw broedmachines, diepvriezers, balansen en banken snel kunnen besmetten. CleanNA heeft alle middelen in de webshop staan.

Hoewel wetenschappers buitengewoon vindingrijke en slimme mensen zijn, heeft het schoonmaken van het lab niet hun hoogste prioriteit. Tijdens experimenten is het gemakkelijk voor de laboratoriumbank om bezaaid te raken met voorraden en stoffen en voor apparatuur om vuil te worden. Het schoonmaken van uw laboratorium is erg belangrijk, aangezien chemicaliën en micro-organismen uw couveuses, diepvriezers, balansen en banken snel kunnen besmetten als ze niet goed worden schoongemaakt. Dit is een potentieel gevaar voor zowel u als al uw monsters. Lees verder voor enkele handige tips om uw laboratorium goed schoon te maken!

Plan een schoonmaaktijd

Werken in een laboratorium kan erg hectisch zijn. Hoewel het plannen van de reiniging erg onhandig kan zijn, is al uw harde werk voor niets als monsters besmet raken door een vuil laboratorium. Om ervoor te zorgen dat de laboratoriumreiniging consistent wordt uitgevoerd, moet u de schoonmaakuren van de laboratoria plannen met behulp van een laboratoriuminformatiebeheersysteem. Een cloudgebaseerd systeem kan de verschillende aspecten van uw laboratorium beheren, inclusief workflow, resultatenanalyse en inventaris. Dit is een manier om alles voor uw lab georganiseerd en onder controle te houden. Een gepubliceerd schoonmaakschema is ook handig om de schoonmaak bij te houden.

Gebruik de juist hulpmiddelen

Het is essentieel om de juiste reinigingsoplossingen te gebruiken voor verschillende items in uw laboratorium. De meeste laboratoriumbenodigdheden moeten direct na gebruik met warm water en afwasmiddel in de gootsteen worden gewassen om ophoping van resten te voorkomen. Bepaalde chemicaliën, zoals onoplosbare organische oplossingen, hebben meer nodig dan alleen water en zeep. Ze moeten ook worden gespoeld met ethanol of aceton om eventuele resterende afzettingen te verwijderen. Om virale, schimmel- of bacteriële besmetting te verminderen, kunnen bleeksprays of ethanolsprays op bijna elk type oppervlak worden aangebracht. Zorg ervoor dat alle schoonmaakbenodigdheden gelabeld zijn.

Pipetreiniging

Wilt u uw laboratorium schoon pipetten, er zijn een paar opties. Herbruikbare pipetten kunnen worden gereinigd in een plastic kan die continu water vult en overhevelt, waardoor de pipetten worden gespoeld. Of door manden met directe injectie te gebruiken, die directe injectie van wasmiddel en water mogelijk maken, gevolgd door een verwarmde spoeling. Handpipetten kunnen worden gereinigd door ze te demonteren, beschadigde of oudere O-ringen te vervangen en afzonderlijke onderdelen af ​​te spoelen met de juiste reinigingsoplossingen. Plastic pipetten mogen niet worden schoongemaakt met een oplossing op alcoholbasis, omdat dit het plastic na verloop van tijd zal aantasten. We zorgen voor een volledige reiniging van pipetten tijdens de kalibratie om goede prestaties te garanderen. 

Laboratoriumbalansreiniging

Laboratoriumbalansen zijn een gevoelig apparaat, kwetsbaar voor nauwkeurigheidsfouten door vuil of andere stoffen. Het schoonhouden van uw balans is belangrijk om nauwkeurige en nauwkeurige weegmetingen te verkrijgen. De beste methode is om vuil op het weegplatform of de pan zo snel mogelijk te verwijderen. Dit vuil kan een grote impact hebben op de nauwkeurigheid en levensduur van de balans.

Laboratoriummonsters beheren

Wanneer u uw laboratorium opruimt, is het de moeite waard om alle gedegradeerde monsters en bedorven reagentia te verwijderen die alleen maar meer rommel maken. Als u niet zeker weet welke monsters moeten worden weggegooid of als je eventuele andere vragen hebt over hoe wij ons lap schoonhouden, kunt u altijd contact opnemen met Celanna. Wij helpen u met alle vragen die u nodig hebt!