Living Smart
Image default
Woningen

Voor- en nadelen PVC vloer

Een PVC vloer is is niet gemaakt van hout zoals de meeste vloeren, maar deze is gemaakt van kunststof. De meeste PVC vloeren kun je tegenwoordig ook niet meer van het echt onderscheiden. Toch kan het wellicht niet voor iedereen de juiste keuze zijn. Hieronder een aantal voor- en nadelen van een PVC vloer. Zo kun jij misschien makkelijker een beslissing nemen over wat het beste is voor jou in huis. 


Voordeel 

Er zijn ontzettend veel voordelen van een PVC vloer en één van de meest belangrijke is misschien wel de levensduur. Niemand wilt namelijk na een hele klus na een aantal jaar weer precies hetzelfde ondergaan. Een PVC vloer kan wel zo een 20 tot 30 jaar meegaan. Dat is zo veel meer dan andere vloer soorten. Laminaat gaat bijvoorbeeld max maat 15 jaar mee en dat is alleen als het echt goede kwaliteit is. Vaak houden ze het niet langer dan 10 jaar vol. De  is zo’n 10 tot 20 jaar. PVC komt daar dus echt ver bovenuit. De levensduur van een PVC vloer wordt vooral bepaald door de dikte van de slijtlaag. Die is nu eenmaal dikker dan de meeste andere vloeren. 

 

Nadeel 

Het feit dat deze type vloer lang meegaat komt wel met een nogal hoog prijskaartje. Het kan voor velen dus ook een nadeel zijn. De aanschafprijs van PVC vloer per m2 ligt gemiddeld rond de 45 euro en kan oplopen tot wel 60 euro. Laminaat is bijvoorbeeld vaak maar maximaal 40 euro. Je moet het er dus uiteindelijk wel voor over hebben. Eigenlijk wordt het vaak simpelweg gezien als een investering. Je kunt het geld er uiteindelijk uit halen, maar dan moet je ook wel goed met de vloer omgaan. Zeker als je een groot oppervlak hebt, kan het goed zijn om nog naar andere opties te kijken. 

Voordeel 

Een PVC vloer kun je eigenlijk overal in huis plaatsen. Deze vloeren zijn namelijk erg goed bestand tegen vocht en water. De vloeren kunnen blootgesteld worden aan een redelijke hoeveelheid water zonder echt beschadigd te raken. Dit zorgt ervoor dat de vloer dus ook geschikt is voor de keuken, de badkamer en het toilet. Het is vooral handig voor als er onder andere drinken wordt laten vallen. Het trekt namelijk niet in de vloer en je kunt het dus snel en gemakkelijk schoon maken. 

Nadeel 

Het leggen van PVC vloeren is een stuk meer werk dan bij andere soorten. De ondergrond moet namelijk compleet egaal zijn om dit goed te kunnen doen. Wanneer de ondergrond niet helemaal vlak is, dan tekenen de vele oneffenheden door in het PVC. Dit zorgt voor een minder goede uitstraling natuurlijk en een minder lange levensduur van de vloer. Dat is erg zonde. Dit is ook de reden dan je het vaak niet zelf kunt doen en je een professional als Bax Houthandel moet inhuren. Soms is dat al iemand van het bedrijf waar je de vloer koopt, maar soms ook niet. Dit kan dus wederom voor extra kosten zorgen die je eigenlijk niet wilt. 

Genoeg om over na te denken dus. Gelukkig zijn er genoeg specialisten die je met wat meer informatie wijzer kunnen maken. Het kan namelijk zijn dat PVC wel helemaal jouw ding is. Anders kun je nog uit genoeg andere soorten vloeren kiezen.