Living Smart
Image default
Bedrijven

Wat te doen als je stoppen zijn uitgeslagen

We kennen het allemaal wel. Je zit rustig tv te kijken of bent net even bezig en de stoppen zijn er opeens uitgeslagen. Dit is natuurlijk vervelend, maar in veel gevallen is er eigenlijk niets aan de hand. Eerst is het belangrijk om te checken of de stoppen wel echt zijn doorgeslapen. Dit hoeft namelijk helemaal niet per se het geval te zijn. Het kan ook zijn dat je alles direct weer aan kan zetten. Wanneer dit niet het geval is en de stoppen echt door zijn geslagen, zullen ze vervangen moet worden. Je kunt hier een elektricien voor laten komen, maar dit is niet nodig. De meeste mensen kunnen dit gewoon zelf oplossen. Wij helpen hier graag bij en daarom vertellen we je precies hoe je dit probleem binnen no time weer op hebt gelost.

Een stroomstoring verhelpen 

De reden van een stroomstoring is eigenlijk in vrijwel alle gevallen erg simpel. Dit komt namelijk 9 van de 10 keer doordat er een apparaat dat is aangesloten niet meer goed werkt. Hierdoor zal je uiteindelijk last krijgen van stroomstoring. De oplossing hiervoor is dan ook erg simpel. Hiervoor heb je ook geen elektricien nodig. Wat je moet doen is het apparaat vervangen of laten maken. Je zult in de toekomst dan niet langer last hebben van een stroomstoring.

Overbelasting in huis

De meest voorkomende reden dat je stoppen zijn doorgeslagen is dat er overbelasting is. Dit houdt eigenlijk in dat er simpelweg te veel apparaten zijn ingeschakeld op hetzelfde moment. Er zit namelijk ook een maximale hoeveelheid die je elektra aankan. Als dit te veel wordt komt er overbelasting en zulle. Je stoppen doorslaan. Je merkt dit direct omdat je stroom zal uitvallen. Wanneer je hier regelmatig last van hebt is het verstandig om even goed na te denken wat je nu allemaal aan hebt staan. Misschien zijne er wel bepaalde apparaten die je aan hebt zijn die er telkens weer voor zorgen dat er overbelasting komt. Probeer dit dan te voorkomen door niet alles tegelijk aan te zetten of door het op een andere groep aan te sluiten.