Living Smart
Image default
Bedrijven

10 tips om je kantoor schoon te houden

Als je een eigen bedrijf hebt, ben je niet alleen verantwoordelijk voor je werknemers, maar ook op een schone en hygiënische werkplek. Zorg ervoor dat de volgende dingen regelmatig onder handen genomen worden.

Prullenbaken

Wanneer niemand een prullenbak kan vinden, zullen medewerkers sneller geneigd zijn om hun rommel ergens te laten slingeren waar deze niet thuishoort. Dit kun je met twee simpele trucjes opvangen. Zorg ervoor dat iedere medewerker een prullenbakje bij het bureau heeft. Plaats in de kantine ook afvalbakken waarbij duidelijk is hoe het afval gescheiden moet worden.

Computer schoonmaken

Iets wat niet vergeten mag worden bij een schoonmaak kantoren, is het schoonmaken van de computers. Het beeldscherm en vooral het toetsenbord zijn een bron van bacteriën. Laat de schoonmaakploeg dit doen, maar spoor ook medewerkers aan om even met een doekje over het toetsenbord te wrijven na werktijd.

Bureau opruimen

Een opgeruimd bureau zorgt ook voor een opgeruimde geest, zo zegt men. In zekere zin is dit waar: als er veel troep op je bureau ligt, kun je afgeleid raken. Geef zelf het goede voorbeeld door je werkplek netjes achter te laten en vraag aan je werknemers om dit zelf ook te doen. Bied genoeg middelen aan om het netjes te houden zoals sorteerbakjes, mapjes, enzovoort.

Stofzuigen

Zorg je zelf voor de schoonmaak kantoren van jouw bedrijf? Dan is het goed om regelmatig te stofzuigen, het liefst meerdere keren per week. De vloer is namelijk een stofvanger en de kans is groot dat papiertjes en kruimels op de vloer vallen en niet opgeruimd worden. Even stofzuigen is een simpele manier om je kantoor er netjes uit te laten zien.

Boekenkast

Een goede boekenkast is essentieel als je je kantoor op orde wilt houden. Zorg voor een logische indeling en spreek je werknemers erop aan om iedere dag alles terug te zetten. Zorg dat papierwerk opgeborgen kan worden in dozen of klappers.

Toiletten bij schoonmaak kantoren

Schone toiletten zijn een must. Omdat jouw kantoor moet voldoen aan bepaalde hygiëneregels, is het noodzakelijk dat de toiletten schoongemaakt worden. Schakel daarom een schoonmaakhulp in of neem een schoonmaakbedrijf in de arm.

https://schoonmaakkaart.nl/professioneel-schoonmaakbedrijf/