Living Smart
Image default
Woningen

3 tips voor wanneer je gaat verhuizen

Verhuizen. Sommige mensen doen het graag en vinden het leuk, en andere mensen vinden het verschrikkelijk en veels te veel werk. DIt is begrijpelijk, want verhuizen kan best leuk zijn maar niet wanneer je door het bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het goed als je van te voren een plan hebt en weet wat je te doen staat. Met een paar makkelijke tips wordt dit hopelijk makkelijker voor jou gemaakt en kun je ook genieten van de leuke kant van verhuizen. 

Zorg voor een goede organisatie

Voordat je daadwerkelijk gaat verhuizen is het belangrijk als alles goed georganiseerd is. Maak van te voren afspraken over wat het plan is, bijvoorbeeld wanneer je begint met inpakken, waar je begint en dus welke kamer als eerste leeg kan en welke als laatste. Ook is dit hét moment om de praktische zaken te regelen, bijvoorbeeld een verhuizer inhuren en dozen en verpakkingsmateriaal regelen voor al jouw spullen. Op deze manier sta je niet ineens voor verrassingen als je midden in de verhuizing zit. Je wilt zo goed georganiseerd mogelijk starten met de verhuizing om zo onnodige stress te voorkomen. 

Maak een checklist

Als het eenmaal tijd is om te gaan inpakken willen we nog wel eens ongeorganiseerd spullen in dozen gaan stoppen. Je denkt in het begin dat er een systeem in zit, maar al snel weet je niet meer wat je wel en niet hebt ingepakt. Gelukkig kun je dit makkelijk voorkomen door een checklist te maken. Op deze checklist schrijf je dan per kamer wat er allemaal ingepakt moet worden en in welke doos deze spullen zitten. Vervolgens kun je dan tijdens het inpakken de spullen afstrepen die je al hebt ingepakt en weet je zeker dat je niks vergeet. Nadat alles is ingepakt hoef je simpelweg alleen maar op de checklist te kijken of je alles wel gehad hebt, en klaar is kees. 

Een goed inpaksysteem is key

Verder is misschien wel het allerbelangrijkste tijdens een verhuizing het inpakken. En tijdens het inpakken kan veel fout gaan. Je kunt dingen vergeten, dingen kwijtraken of spullen kunnen zelfs beschadigd raken tijdens de verhuizing. Daarom is het belangrijk om een goed systeem te creëren rondom het inpakken.  Zo kun je bijvoorbeeld op de dozen zetten uit welke kamer de spullen komen en wat er precies in de doos zit. Ook is het zeker geen overbodige luxe om je spullen goed te verpakken. Dit kun je bijvoorbeeld doen met bubbeltjesplastic. Zo komen er ook geen beschadigingen op jouw spullen en komt alles netjes aan bij jouw nieuwe thuis. Veel succes!