Living Smart
Image default
Bedrijven

4 trends voor je interieur

Een interieur die voldoet aan de huidige trends is niet altijd makkelijk om te creëren. De trends op het gebied van interieur veranderen namelijk erg vaak. Je hoeft natuurlijk niet het interieur aan te passen naar de trends, maar het kan wel. Als je niet weet wat de huidige trends zijn, dan hoef je niet meer verder te zoeken. Hieronder worden namelijk de belangrijkste trends voor het interieur besproken. Hopelijk krijg je er wat inspiratie van en kan je snel aan de slag gaan met het mooi maken van jouw interieur. 

Duurzaam interieur 

Steeds meer bedrijven proberen duurzame meubels te creëren. Dat is hartstikke logisch, want het is beter voor het milieu. Er zijn verschillende materialen die goed passen in het straatje van duurzaam interieur. Je kan denken aan materialen zoals bamboe of mangohout. Dit is een goede trend voor mensen die duurzamer willen leven. Je kan een bloempot op standaard aanschaffen die gemaakt is van bamboe. Dat ziet er heel leuk uit in combinatie met een donkergroene muur. 

Mooi minimalistisch 

De minimalistische stijl is al razend populair in Nederland. Je bent vast al bij iemand op bezoek geweest die zwarte stalen deuren in huis heeft. Het is een simpele stijl waardoor je vaker dingen kan aanpassen in het interieur als je daar behoefte aan hebt. De kleuren zwart en wit staan eigenlijk centraal bij de minimalistische stijl. Het is daarbij belangrijk dat je hele simpele en strakke meubels aanschaft. Veel mensen combineren deze stijl met een accentkleur. Dat betekent dat je leuke blauwe kussens kan neerleggen op de bank om toch wat sfeer te creëren. 

Lekker botanisch 

De botanische stijl kan niet ontbreken in het rijtje van trends op het gebied van interieur. De botanische stijl lijkt best wel op de stijl met duurzame meubels. Toch is er een groot verschil, want bij de botanische stijl zal je veel planten en bloemen aantreffen. Dit wordt vaak gecombineerd met een mooie lichte vloer waardoor de planten meer opvallen. Een gezellig wandkleed is in ieder geval een mooie toevoeging aan het interieur als je kiest voor de botanische stijl. 

Vintage stijl

De meubels staan centraal bij de vintage stijl. Je kan vintage meubels vaak herkennen aan unieke vormen en geometrische patronen. Over het algemeen zullen de meubels gemaakt zijn van hout. Het is bij de vintage stijl belangrijk dat je niet te veel verschillende houtsoorten door elkaar gaat gebruiken. Het kan natuurlijk wel als je ervan houdt, maar in veel gevallen zal het er te druk uitzien. Overigens hoef je niet de meubels aan te passen naar de vintage stijl, want je kan altijd vintage accessoires in jouw woning plaatsen. Denk aan een leuke vintage lamp.