Living Smart
Image default
Rechten

Echtscheidingsadvocaat Eindhoven

Talloze echtscheidingen vinden maandelijks plaats in de regio Eindhoven. Als jullie besluiten om uit elkaar te gaan zijn er veel zaken die aan bod dienen te komen om het huwelijk te ontbinden. Thema’s die binnen het echtscheidingsrecht in Eindhoven veel voorkomen is de woonruimte, alimentatie vraagstukken, verdeling van inboedel, de financiën en de kinderen. Afspraken maken omtrent deze thema’s kan dan ook snel leiden tot frictie. Zaak is om deze frictie niet te laten escaleren tot ruzie, want een vechtscheiding is vaak voor beide partijen niet fijn en zeker als er kinderen in het spel zijn kan dat vervelende gevolgen hebben. Probeer dan ook altijd in goed overleg te blijven en open te staan voor elkaars wensen. Een echtscheidingsmediator kan ondersteuning bieden bij de bemiddeling en om vervolgens afspraken vast te leggen in een echtscheidingsconvenant en/of ouderschapsplan. De meeste mediators zijn vaak ook scheidingsadvocaat in Eindhoven, waardoor ook direct de juridische kant geregeld kan worden. Met deze juridische ondersteuning zal je merken dat de echtscheidingsprocedure een stuk soepeler verloopt dan dat jullie alles zelf proberen te regelen. Daarnaast is met de hulp van een mediator of echtscheidingsadvocaat Eindhoven de echtscheidingsprocedure vaak aanzienlijk korter en dus goedkoper.

Houd hier rekening mee als je gaat scheiden in Eindhoven

Tijdens elke echtscheidingsprocedure zijn er eigenlijk twee belangrijke onderdelen. Te weten het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan. In het echtscheidingsconvenant leggen jullie afspraken vast die betrekking hebben op bijvoorbeeld de verdeling van inboedel, afspraken omtrent het pensioen, eventuele partneralimentatie en onder andere praktische zaken zoals wie blijft er in het huis wonen. Naast deze vrij algemene zaken, zijn er bij sommige echtscheidingen complicerende factoren. Wat doe je bijvoorbeeld als één van de partners schulden heeft of een eigen onderneming? Als leek is het praktisch onmogelijk om hier alles over te weten te komen. De stap naar een echtscheidingsadvocaat Eindhoven die jullie van advies kan voorzien is vaak onmisbaar. Wacht bij vragen dan ook niet te lang met het benaderen van een scheidingsadvocaat. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en kan je met de ondersteuning van de advocaat direct eerlijke afspraken maken.

Ouderschapsplan Eindhoven

Het opstellen van een ouderschapsplan komt logischerwijs alleen aan de orde als jullie gezamenlijk minderjarige kinderen hebben. Zo is er ruimte in het ouderschapsplan om afspraken te maken over een omgangsregeling, co-ouderschap, waar het kind verblijft en hoe jullie de kosten van de opvoeding regelen, denk aan de hoogte van de kinderalimentatie. Wat ook verstandig is om op te nemen is hoe jullie elkaar informeren over zaken die het kind aan gaan, denk aan school en sport. Waar veel ouders ook voor kiezen is om algemene afspraken te maken over de opvoeding. De hoogte van zakgeld bijvoorbeeld of regels die in het huis gelden. Als de kinderen al wat ouder zijn is het belangrijk om de kinderen zoveel mogelijk mee te nemen in het proces. De kinderen betrekken bij het maken van afspraken is in het belang van het kind. Zo weet hij of zij precies wat er na de scheiding gebeurt. Hulp nodig bij het opstellen van een ouderschapsplan? Een ervaren scheidingsadvocaat of mediator in Eindhoven helpt jullie graag op weg!