Living Smart
Image default
Woningen

De beste gekleurde lampen voor je huis

Wil je je woonkamer opfleuren of wat kleur toevoegen aan je slaapkamer? Lampen zoals een bruine lamp zijn een geweldige manier om dat te doen! Bij het kiezen van de beste gekleurde lampen zijn er een paar dingen om in gedachten te houden. Ten eerste moet je beslissen hoeveel licht je nodig hebt. Ten tweede wil je weten wat voor sfeer de lampenkap geeft. Tot slot wil je weten welke kleuren het beste bij de rest van het decor passen. Lees hier verder!

Groene wandlamp

Je kunt een groene wandlamp in elke kamer van het huis gebruiken, maar ze zijn vooral effectief als leeslamp of als lamp in de gang. Groen is een rustgevende kleur die wordt geassocieerd met de natuur en gezondheid, dus het is perfect om je te helpen ontspannen wanneer je ’s avonds tot rust komt of je klaarmaakt om te beginnen aan je dag. Ben je op zoek naar iets meer decoratiefs? Er zijn tal van lampen met kappen die een golvend oppervlakte patroon hebben.

Tiffany lampen

Tiffany lampen zijn een soort glas-in-lood lamp. Ze werden voor het eerst gemaakt in de late 19e eeuw door Louis Comfort Tiffany, en ze zijn ook naar hem vernoemd. Gebrandschilderd glas is een kunstvorm waarbij stukjes gekleurd glas worden gerangschikt om patronen en ontwerpen op een oppervlak te creëren. Tiffany lampen gebruiken meestal tinten in primaire kleuren zoals blauw en rood, maar sommige hebben meer uitgebreide patronen die elke kleur kunnen bevatten die je maar kunt bedenken.

Bruine lampen

Bruine lampen zijn een goede keuze voor een thuiskantoor, woonkamer en slaapkamer. Bruine lampen kunnen een gezellige sfeer toevoegen aan elke kamer in je huis. Ze zijn een goede keuze voor kamers waar je je gezellig en ontspannen wilt voelen. Ze zijn ook goed voor leeslampen omdat ze warm licht geven dat je ogen niet belast.

Tafellamp met kralen

Een met kralen bedekte lampenkap kan in elke kamer van het huis worden gebruikt. Als je huis is gedecoreerd met houten accenten en rustieke meubels, is dit soort lamp geweldig. Je kunt hiermee wat kleur aan de kamer toevoegen en het er moderner uit laten zien. Een lampenkap met kralen ziet er ook goed uit op een tafel of bureau die bij een raam staat. Deze lamp zorgt voor een leuke sfeer wanneer hij het zonlicht opvangt dat door het raam valt.

Rode hanglampen

Een rode hanglamp is een geweldige keuze voor Kerstmis of Valentijnsdag. Ze passen ook goed in de slaapkamer, vooral als je een ​​hoek van je kamer wilt verlichten waar niet veel andere lampen zijn. Rode lampen kunnen een romantische uitstraling geven. Dit maakt ze zo goed voor op de slaapkamer. Je kunt kiezen voor hanglampen, maar LED strips zijn tegenwoordig ook erg mooi. Je kunt deze strips rondom je bed plakken om een prachtige en gezellige sfeer te creëren.