Living Smart
Image default
Woningen

De beste tips om je huis in Antwerpen te verkopen

Het kan zijn dat je interesse hebt om je woning te verkopen via bijvoorbeeld de Antwerpse makelaar HeylenVastgoed.be. Maak je het besluit om je woning te verkopen, dan moet je aan veel dingen denken en het zeker niet onderschatten. Er zijn een aantal handig tips waar je rekening mee kunt houden bij de verkoop van een huis. En deze handige tips worden in dit artikel gedeeld. 

Het verzamelen van de benodigde attesten

Je doet er verstandig aan om tijdens de verkoop van een woning je te informeren bij alle bevoegde instanties en tijdig voorzien van alle schriftelijke formaliteiten om vertraging tijdens het verkoopproces te vermijden. Denk qua documenten aan kadastraal uittreksel, elektrische keuring, EPC, stedenbouwkundige inlichtingen en een bodemattest.

Het bepalen van de juiste prijs

Potentiële kopers geven niets om de emotionele waarde die je hecht aan je woning. Daarom doe je er verstandig aan om vastgoed te beoordelen op basis van objectieve criteria zoals de aanwezigheid van een garage of tuin, het aantal kamers, de toestand, de grootte, de ligging en het type huis (villa, appartement, rijtjeshuis). 

Je woning uitnodigend maken

Zorg ervoor dat je je woning ontzettend goed presenteert en uitnodigend maakt. Dat betekent dat je sterke punten van je woning moet benadrukken en eventuele schade aan je woning dient te herstellen. Heb je te maken met een lege woning, dan doe je er verstandig aan om een vastgoedstyling in te schakelen. 

Maak aantrekkelijke foto’s van je woning

Een eerste goede indruk is belangrijk en lokt veel meer potentiële kopers. Daarom doe je er verstandig aan om goede aantrekkelijke foto’s te maken van je woning. Vastgoed foto’s waar licht en ruimte benadrukt worden, trekken sneller de aandacht van potentiële kopers.

Ontvangen van potentiële kopers met open armen

Zorg dat je potentiële kopers ontvangt met open armen. Dat betekent een warme en aangename sfeer creëren. Denk aan een verse bos bloemen op tafel, de bezoekers een kopje koffie geven en geurkaarsjes aansteken.

Het inschakelen van een makelaar

Ook doe je er verstandig aan om een makelaar in te schakelen voor de verkoop van je woning. Het is namelijk zo dat je 80 procent meer kans hebt dat je je woning met een makelaar verkoopt, dan als je het als particulier doet. Benut de overredingskracht, ervaring en kennis van een ervaren makelaar, zodat je je woning sneller verkoopt en voor een nette prijs.