Living Smart
Image default
Bedrijven

De urenregistratie bijhouden

Je kent het wel: je uren bijhouden is een heel klusje. Niemand heeft echt zin om de uren telkens bij te houden, maar het is wel van belang. Wanneer er namelijk fouten in het registreren van de uren zitten kunnen er vervelende gevolgen zijn voor de administratie. Deze fouten komen vaak doordat de uren pas achteraf worden geregistreerd door uitstelgedrag of omdat de software niet goed meewerkt. Het is daarom een goed idee om dit eens anders te gaan doen. Dit kan op verschillende manieren. Je kan gebruik maken van een speciaal programma hiervoor zoals bijvoorbeeld Keeping. Ben je benieuwd naar Keeping? Lees dan verder, want in deze blog vertellen we je er wat meer over.

 

Keeping

Keeping is een programma waarin meteen duidelijk is hoeveel uren er zijn gewerkt. Dit is een programma voor de urenregistratie van werknemers. Ook kun je de verdeling in uren zien over de verschillende projecten en de gewerkte uren die bij de bestaande taakverdeling van toepassing zijn. Ook kan hiervan makkelijk een rapport worden gemaakt, dit kan al met een druk op de knop. Keeping is niet alleen handig voor de uitbetaling, maar je kan ook een beetje inzicht krijgen in hoelang je met een taak bezig bent.

 

Voordelen

Een goede urenregistratie van werknemers kent een aantal voordelen. Dit zijn er vier. Je hebt verantwoording van de gemaakte kosten. Zo kun je altijd hierop terugvallen, mocht er iets niet goed gaan. Daarnaast heb je een inschatting van mankracht voor een bepaalde opdracht. Zo kun je soortgelijke projecten beter inschatten. Daarnaast kun je conflicten voorkomen tussen directie en personeel. Als laatste heb je een enorm voordeel bij de belastingdienst. De hoogte van de inkomstenbelasting is vanwege bepaalde aftrekposten namelijk afhankelijk van het aantal uren dat een ondernemer zelf in de zaak steekt. Door de uren bij te houden kan het belastingvoordelen voor het bedrijf opleveren.

 

https://keeping.nl/uren-bijhouden-personeel