Living Smart
Image default
Woningen

Een studentenkamer inrichten, hoe werkt dat?

Als je een kleine studentenkamer/studio moet inrichten, is het verstandig om je meubels verstandig te kiezen. Verwacht dus niet dat deze kamer een tweepersoonsbed, een driezitsbank en een grote eettafel heeft. Hoogslapers zijn geweldig om vloerruimte te besparen. Zo creëer je een kleine zithoek onder de hoogslaper of laat je ruimte over voor een bureau. Je kunt ook een gewoon eenpersoonsbed nemen en deze overdag als bank gebruiken.

Kies voor een nieuwe vloer

Net als de woon- en slaapkamer inrichting speelt ook de fundering van de studentenkamer een zeer belangrijke rol. Met een goede vloer en goede wanden kom je ver. Als de bestaande vloer in zeer slechte staat verkeert, kan het de moeite waard zijn om een ​​nieuwe vloer aan te schaffen. Kies bijvoorbeeld voor goedkoop laminaat en leg het zelf om geld te besparen.

Wat voor soort raamdecoratie voor in de studentenkamer?

Rolgordijnen zijn de goedkoopste optie voor raambekleding. Je hebt waarschijnlijk maar één kamer, jouw kamer. Hier slaap en leef je, dus het is handig om na te denken over de keuze van raamdecoratie. ’s Avonds wil je natuurlijk dat je kamer donker is, kies daarom voor verduisterende rolgordijn! Dit betekent dat er weinig licht in je kamer is. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in vele tinten en kleuren, zo vind je altijd wel een kleur die goed bij jouw kamer past. rolgordijnen op maat goedkoop bestellen

Creëer meer ruimte in je kamer

Kinderen zijn dol op hoogslapers, maar hoogslapers zijn ook een geweldig idee voor slaapzalen. Op deze manier kun je erg veel ruimte besparen en dubbel gebruiken. Er zijn zoveel geweldige ideeën om de ruimte onder het bed te gebruiken. Je kunt er bijvoorbeeld een bureau, kledingkast of boekenkast neerzetten en ook de woonkamer uitrusten met een comfortabele bank is een goed idee. Het kan er ook nog eens super leuk en gezellig uitzien!