Living Smart
Image default
Home entertainment en communicatie

Elektrische vouwgordijnen

Vouwgordijnen:

Vouwgordijnen kunt u toepassen in ieder soort interieur. Van oorsprong zijn vouwgordijnen een klassieke raamdecoratie. De historie van vouwgordijnen gaat vele eeuwen terug en nog steeds zijn vouwgordijnen zeer populair. Voor de klassieke interieurs kunt u kiezen voor een stof waar wat meer natuurlijke vezels in zitten zoals linnen of katoen. Daarnaast kunt u qua afwerking ook kiezen voor een standaard uitvoering. Hierbij worden de baleinen aan de achterzijde gemaakt, op deze wijze krijgt u een klassiek standaard vouwgordijn.

Voor de meer modernere interieurs kunt u kiezen voor een polyester stof. Er zijn vele polyester stoffen in de markt die geschikt zijn voor vouwgordijnen. U kunt er ook voor kiezen om stoffen met een licht glans te gebruiken waardoor er een modern vouwgordijn ontstaat. Voor de afwerking kunt u dan weer kiezen om de baleinen aan de voorzijde te laten maken waardoor er een strak lijnenspel ontstaat. Op deze wijze krijgt u een modern vouwgordijn terwijl het van oorsprong een klassieke raamdecoratie is.

Tegenwoordig is er een grote vraag naar elektrische vouwgordijnen. Er zijn diverse oplossingen qua stroomvoorziening. De makkelijkste manier van aansluiten zijn elektrische vouwgordijnen op batterij. Hierbij komt er een 12V motor in het optreksysteem en krijgt dit motortje z’n voeding van een batterij die onder het systeem komt te hangen. Dit is een ideale oplossing wanneer u geen stroompunt in de buurt heeft. ook zijn er 230V systemen beschikbaar, dit zijn wat sterkere motoren die meer trekkracht hebben wat weer handig is voor grote zware vouwgordijnen. Uiteraard is hier dan wel een stroompunt nodig.

U kunt de elektrische vouwgordijnen bedienen met een afstandsbediening. In de motor zit dan een ontvanger die correspondeert met een afstandsbediening. Door alles goed in stellen kunt u dan de vouwgordijnen individueel bedienen maar kunnen er ook groepen aangemaakt worden zodat u alle vouwgordijnen tegelijk kunt bedienen. Verder zijn er ook bekabelde aansturingen waarbij u de vouwgordijnen kunt bedienen met een schakelaar of u kunt een koppeling maken op uw domotica systeem. Er zijn dus een hoop mogelijkheden in de elektrische vouwgordijnen.

https://blinddesign.nl/elektrische-vouwgordijnen/