Living Smart
Image default
Entertainment

Hoe kiest u een slaapmat: 3 Tips!

Voor wie van een buitenavontuur houdt, is er niets beter dan een camping om te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Maar om een comfortabele nacht te hebben, heb je goede slaapmatten nodig en maak je er goed gebruik van.

 

Om u te helpen uw keuze te maken, zullen we drie belangrijke kenmerken benadrukken: vorm, voering en comforttemperatuur.

  

Het Formaat

In principe zijn er twee formaten voor slaapmatten: Rechthoekig en mummie.

 

  • Rechthoekig: Over het algemeen heeft het een lage samendrukbaarheid en is het niet erg efficiënt. Daarom worden ze meer gebruikt waar er geen behoefte is aan iets heel technisch.
  • Mummie: Dit type slaapmat is breder op de schouders en smaller op de voeten, volgt de vorm van de lichaamscontour, er is niet veel vrije ruimte meer, dat wil zeggen, ze zijn efficiënter.


 

De Voering

De voering van de slaapmatten kan worden gemaakt van synthetische of natuurlijke vezels. Lucht is de grootste isolator die we hebben en het vermogen van de voeringvezels om lucht op te slaan is wat het min of meer heet zal maken.

 

Synthetische vezels: Slaapmatten van synthetisch materiaal zijn meestal zwaarder en volumineuzer, maar hebben het voordeel dat ze goedkoper zijn en warmte vasthouden, zelfs nadat ze nat zijn. Rechthoekige slaapzakken hebben meestal synthetische vezels.

 

Natuurlijke vezels: Slaapmatten met dit materiaal kunnen je warm houden, ook al wegen ze minder en zijn ze minder volumineus. Maar als je je slaapzak nat maakt, zorg er dan voor dat hij niet zo snel uitdroogt.


 

De Comforttemperatuur

Over de temperatuur die uw slaapmat kan weerstaan, gebruiken de meeste fabrikanten de volgende temperatuurbereiken: comforttemperatuur, grenstemperatuur en eindtemperatuur.

Comforttemperatuur: is de temperatuur die een normale vrouw in staat stelt om een volledige nacht in een ontspannen houding te slapen. Dit is de temperatuur die u bij de aankoop van uw slaapmat in acht moet nemen.

Buitentemperatuurgrens: de buitentemperatuur is lager dan een normale mens comfortabel kan verdragen. Ook bekend als Overgangstemperatuur.

Extreme Temperatuur: dit is de minimale temperatuur waarbij de slaapmat een normale vrouw beschermt tegen onderkoeling, waardoor ze 6 uur lang ongemakkelijk kan slapen (met een sterk gevoel van kou) zonder dat de interne temperatuur van het lichaam daalt tot een gevaarlijk niveau. U moet geen slaapmat kiezen op basis van extreme temperaturen.

 


Hopelijk heeft dit artikel geholpen om uw aankoop van een slaapmat beter geïnformeerd te maken. Geniet van uw kampeeravontuur!