Living Smart
Image default
Aanbiedingen

Hoe vaak moet ik het hondenbed vervangen?

Hoe vaak moet ik het hondenbed vervangen?

Hondenbedden hebben geen houdbaarheidsdatum, maar er zijn een paar details waarop u kunt letten gedurende de levensduur van het bed van uw pup. Gemiddeld moeten hondenbedden om de 1 tot 5 jaar worden vervangen, en dat is volledig afhankelijk van de unieke omgeving en persoonlijkheid van uw pup.

Om ervoor te zorgen dat het bed van uw hond een veilige en gezellige plek voor hem is om te rusten en geen potentieel gevaar, moet u zijn hondenbed vervangen wanneer u een van de volgende zaken opmerkt:

Elke vorm van ongedierte

Kijk uit naar ongedierte, zoals mieren en spinnen, vlooien en teken, en mijten. Niet alleen zijn deze plagen ongemakkelijk en gevaarlijk voor uw huisdier, maar ze zijn ook ongelooflijk moeilijk uit hondenbedden te krijgen. In deze gevallen kunt u het beste het hele bed weggooien. Dit voorkomt ook besmetting in andere delen van uw huis.

Ongewone ziekte of plotselinge haaruitval

Als uw hond plotseling uitslag heeft of ziek is geworden, kan dit te wijten zijn aan bacteriën in het bed. Naast het regelmatig schoonhouden van het hondenbed, is het ook belangrijk dat u het vervangt als het te veel slijtage vertoont.

Geuren die niet ophouden, ondanks hoe vaak u het bed wast

Omdat hondenbedden vaak worden gebruikt door huisdieren die van een goede knuffel houden, kunnen ze sterke geuren vasthouden, ondanks het gebruik van luchtverfrissers en regelmatig wassen. Als dit het geval is, is het tijd voor een nieuw bed.

Fysieke schade, inclusief scheuren

Als uw hond graag op zijn bed kauwt en krabt, kunnen er gaten en scheuren in de stof ontstaan. Losse touwtjes kunnen een gevaar worden en als het gat in het hondenbed het hoofd van uw hond kan dragen, is het zeker tijd om het te vervangen.

Hoe je hondenbedden moet wassen

Er zijn twee hoofdtypen hondenbedden en afhankelijk van welke u koopt, zijn er verschillende protocollen om ze schoon te houden.

Afneembare hoezen

Hondenbedden met een afneembare hoes zijn meestal gemakkelijk schoon te maken. Controleer op het etiket of de hoes in de machine kan worden gewassen en als dat het geval is, kunt u de hoes in de was gooien. Voordat u dat doet, moet u ervoor zorgen dat u vacht en los vuil met een stofzuiger van de stof verwijdert. Gebruik de hoogste temperatuur van uw wasmachine om eventuele bacteriën in de stof te doden en als u de hoes in de droger stopt, gebruik dan een lage temperatuur.

Niet-verwijderbare hoezen

Als uw hondenbed geen afneembare hoes heeft, moet u het met de hand wassen. Stofzuig eerst het bed om vacht en los vuil te verwijderen. Vervolgens kunt u uw badkuip gebruiken of een grote bak waarin u het hondenbed volledig kunt onderdompelen in warm water. Laat het ongeveer 15 minuten weken met een niet-giftig schoonmaakmiddel. Gebruik zuiveringszout voor een grondiger reiniging en om hardnekkige geurtjes te verwijderen. Wring na afloop al het overtollige water uit en zet het buiten onder de zon, zodat het goed kan drogen.

Ga naar happy animal voor de beste hondenproducten!