Living Smart
Image default
Woningen

Hypotheek afsluiten in Den Bosch

Een hypotheek afsluiten is een complex proces. Doe je dit voor de eerste keer of heb je al een lopende hypotheek? Weet je hoeveel hypotheek je nodig hebt en hoeveel je maximaal kunt lenen? Ga je eigen geld inbrengen, of wil je kopen met financiële hulp van bijvoorbeeld ouders? De hypotheekadviseur Den Bosch kan hier meer helpen.

Hoogte van je hypotheek

Het is niet altijd verstandig het maximale te lenen. Bedenk vooraf wat je maandelijks maximaal wilt betalen aan woonlasten of hoeveel je feitelijk nodig hebt. Houd daarbij rekening met de aanschafkosten van een nieuwe woning, de kosten voor noodzakelijk onderhoud, direct na de koop of na verloop van tijd en energiebesparende maatregelen financieren, deze maatregelen zorgen voor een besparing op de energierekening. De hypotheekadviseur Den Bosch kan je een globaal overzicht geven van verwachte kosten naar aankoop van een huis. Dit bedrag is van invloed wat je voor hoogte aan hypotheek kan afslutien. Daarnaast kun je ook eigen geld gebruiken voor de aanschaf van je woning en zo de maandelijkse hypotheeklasten verlagen. Bedenk daarbij wel dat je (een deel van) je spaargeld mogelijk nodig hebt voor andere uitgaven zoals verhuis- en inrichtingskosten, bouwrente of consumptieve uitgaven. Ook hier in zal de hypotheekadviseur Den Bosch weer in adviseren.

Hypotheekrente vastzetten

Je kunt de hypotheekrente vastzetten voor een bepaalde periode: variabel per maand tot dertig jaar vast. Ook kun je een combinatie maken van korte en lange perioden voor verschillende delen van je hypotheek. De verschillende opties hebben voor- en nadelen. Je keuze moet passen binnen de risico’s die je wilt en kunt lopen.De voordelen van hypotheekrente kort vastzetten zijn volgens de hypotheekadviseur Den Bosch een lagere rente; op korte termijn nieuwe keuzemogelijkheden; lagere boete bij openbreken periode. Maar nij bepaling van je maximale hypotheek wordt bij perioden korter dan tien jaar een hogere toetsrente gehanteerd. Daardoor kun je minder lenen. De hypotheekadviseur Den Bosch adviseert dan liever om de hpotheekrente lang vastzetten. Hierdoor heb je meer zekerheid over de lasten en profiteer je langer van een lage rente. Wat je ook kiest, de hypotheekadviseur Den Bosch helpt je erbij.