Living Smart
Image default
Verbouwen

Inzicht in perceel binnen een buurt

Of het nou voor je werk is of voor een persoonlijk project, het is altijd handig om inzicht te krijgen in een perceel. Denk aan het bouwen van een huis. Je wilt dan wel weten tot welke grenzen jouw perceel ligt en waar de volgende begint. Je kunt dit doen door middel van een kadastrale kaart. Hierbij is het niet mogelijk om exacte metingen in te zien, maar bijvoorbeeld wel een perceelnummer. Wil je graag weten wie de huidige eigenaar is van een bepaald stuk grond? Dan kun je dit navragen. Met één oogopslag heb je door middel van een kadaster inzichtelijk wat de verdeling van een bepaald stuk land is.  

Geen gedoe met omwonenden 

Neem een voorbeeld zoals Oostenburg Amsterdam. De relatief kleine buurt bestaat voor 25% uit water en de rest is allemaal grond. Hoewel er veel bedrijven te vinden zijn, kun je hier goed een woning zoeken. Het aantal woningen is zelfs vrij hoog als je kijkt naar andere buurten in ons land. Ben je van plan om hier een huis te gaan bouwen? Dan is het absoluut aan te raden om eerst een kadastrale kaart aan te schaffen. Op deze manier leer je het terrein kennen, weet je waar je aan toe bent, maar daarnaast ook wat jouw grenzen zijn. Zo zorg je ervoor dat je geen gedoe krijgt met omliggende woningen, wat vrij vervelend kan zijn. Er zijn diverse kadastrale kaarten beschikbaar. 

Wonen bij een mooi park 

Naast Oostenburg, zou je ook de grenzen voor Vliegenbos Amsterdam kunnen onderzoeken. Het aantal woningen dat hier geregistreerd staan is erg weinig. Dit is dan ook wel logisch, aangezien het voornamelijk uit een groot park bestaat. Als je een woning wilt kopen bij het Vliegenbos, dan ben je wel wat meer geld kwijt dan het gemiddelde in ons land. Dit komt ook wel door de herenhuizen die hier gevestigd zijn. Bij zo’n woning is het ook erg interessant om een kadastrale kaart aan te vragen. Op deze manier kun je namelijk goed inzien waar je dus wel en niet mag gaan graven.  

https://kadastralekaart.com/buurten/oostenburg-BU03630903