Living Smart
Image default
Bedrijven

Je racefiets handig en stijlvol opbergen

Is fietsen je hobby? Dan is de kans groot dat jij jouw fiets als behandelt alsof het je kind is. Na jaren fietsen heb je geïnvesteerd in een mooie fiets, maar hoe zonde is het nu om deze mooie fiets dan vervolgens op te bergen in je schuur waar je de fiets eigenlijk nooit ziet tenzij je gaat fietsen. Bovendien is het in schuren en garages vaak vochtig en is de temperatuur niet stabiel, waardoor jouw fiets meer kan gaan lijden. Een oplossing voor dit probleem is dan om jouw fiets op een andere plek te stallen, waar je er wellicht ook meer van kan genieten. Maar hoe zorg je er nu voor dat je jouw racefiets op een mooie, stijlvolle én natuurlijk praktische wijze kan opbergen in een ruimte waar je veel tijd doorbrengt?

Fiets aan de wand ophangen

Je ziet het wellicht vaker voorbij komen in films of series, en in krappere huizen. Het ophangsysteem aan de wand. Het fiets ophangsysteem heeft een ware comeback gemaakt. Het wordt tegenwoordig niet alleen nog maar gebruikt uit gebrek aan ruimte, maar het wordt ook gebruikt omdat het stijvol en mooi is. Veel mensen willen hun fiets zo gebruiken als pronkstuk in hun woonkamer of werkkamer bijvoorbeeld. Je kan je fiets op verschillende manieren aan de muur hangen. Zo kan je kiezen voor een horizontaal of een verticaal ophangsysteem. Een horizontaal ophangsysteem wordt over het algemeen het meeste gekozen, omdat dit het minste ruimte inneemt in de kamer zelf. Bij een verticaal ophangsysteem kun je veel fietsen naast elkaar kwijt, maar neemt het wel ruimte in de kamer weg. Het handige racefiets ophangsysteem van Stasdock zorgt ervoor dat je fiets mooi horizontaal aan de wand gehangen wordt, en dat je ook nog eens je fiets accessoires aan het ophangsysteem kwijt kan. Zo heb je alles ook nog eens op een plek hangen, wat het helemaal praktisch maakt.

Je fiets stallen op de grond

Een andere optie om je fiets te stallen is simpelweg op de grond. Zorg er in dit geval altijd voor dat je fiets niet in de weg staat, en dat deze ook in een stevige standaard bevestigd wordt. Anders loop je het risico dat je je fiets beschadigd wanneer je er een keer perongeluk tegenaan loopt. 

Fiets aan het plafond bevestigen

Een laatste optie om je fiets op te bergen is om je fiets aan het plafond te bevestigen. Met dit soort ophangsystemen zorg je ervoor dat het volle gewicht van je fiets aan het plafondsysteem hangt, waardoor je dus zeker moet zijn van een stevige bevestiging. Dit soort systemen zijn vooral handig in ruimtes die je niet teveel gebruikt, omdat je anders telkens onder de fiets door moet lopen.