Living Smart
Image default
Bedrijven

Lees hier hoe je een echte man cave maakt!

Heb jij altijd al gedroomd van een eigen man cave en heb je eindelijk tijd en geld te besteden om dit te realiseren? Wat goed dat je dan net vandaag deze blog voor je hebt liggen! Het maken van een echte man cave in je woning komt veel bij kijken. Je wilt immers dat je hobby/relaxkamer zo perfect mogelijk is. Wij hebben om deze reden een aantal praktische tips voor je hoe je stap voor stap je eigen man cave realiseert! Dus lees snel verder voor meer informatie. 

Maak een moodboard 

Iedereen verdiend een plek waar je even heerlijk tot rust komt, je hobby’s kunt beoefenen, jezelf kan zijn en waar je met al je vrienden een heerlijke borrel kunt drinken. Een man cave is dé perfecte plek om al deze dingen te doen. De eerste stap om dit te realiseren is door een moadboard te maken met allerlei aspecten die aansluiten op jouw smaak, stijl en elementen die je graag in je kamer wilt hebben. Dit kan van alles zijn, denk aan: auto’s die je tof vindt, bepaalde interieurstijlen, films, games, pooltafel, bar, bordspellen enzovoort. Al deze elementen kun je meenemen en uiteindelijk tot een leuke thema komen voor je kamer. Wees niet bescheiden en laat je helemaal gaan! 

Kies je ruimte 

Na een goede brainstormsessie en een moodboard vol met ideeën is het belangrijk om te bepalen waar je de man cave gaat realiseren. Misschien heb je wel een zolderkamer beschikbaar die je volledig om kunt toveren tot hobbykamer. Je kan er ook voor kiezen om een tuinhuis te laten bouwen om die helemaal naar jouw behoefte te maken. Kijk dus goed naar alle mogelijkheden die je woning te bieden heeft. 

Ga naar de bouwmarkt en woonwinkel 

Het idee is er, de ruimte is bepaald, nu alleen nog de spullen inkopen die nodig zijn om het werkelijk te maken! Denk aan het kopen van gereedschap, houtenplanken, Hongaarse punt vloer of een bamboe vloer, spijkers en schroeven. Maar natuurlijk ook decoraties, spelletjes, computergames en een koelkast! Tot slot is het een kwestie van al je vrienden uitnodigen en is het genieten geblazen!