Living Smart
Image default
Bedrijven

Let hierop bij het bestellen van een steigerhouten loungeset

Nu de zomer aangebroken is, wil je natuurlijk lekker van het weer genieten in je tuin. Heb jij ruimte in je tuin voor een loungeset? Tegenwoordig zijn er zoveel keuzes en mogelijkheden dat het lastig is om te kiezen. In deze blog vertellen wij je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een loungeset. 

Verschillende types loungeset

De loungeset die je kiest hangt deels af van de ruimte die je hebt. Het is dan ook erg belangrijk om de ruimte goed op te meten zodat je zeker weet hoe groot de loungeset kan zijn. Is een hoekbank handig of past dat niet in de ruimte? Desnoods leg je iets op de grond om een goed beeld te krijgen. 

Als je ruimte beperkt is zijn er genoeg mogelijkheden om uit te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een chaise longue. Met een mooie compacte loungeset creëer je toch een lounge ruimte of knus hoekje om in te zitten. 

Eigen stijl is erg belangrijk 

Voor velen is de tuin een verlengde van je woonkamer. De stijl van de tuin is dan ook erg belangrijk en moet passen bij het interieur in je huis. Om de juiste loungeset te kiezen moet je dan ook goed nadenken over de stijl. Een steigerhouten loungeset is goed te combineren met verschillende stijlen. Natuurlijke materialen en accenten passen goed bij steigerhouten tuinmeubelen. Zo realiseer je bijvoorbeeld makkelijk een beach look. 

Kies altijd voor comfort 

Een ander belangrijk punt om over na te denken is in welke mate je comfort wil. Het is namelijk mogelijk om je rugleuning aan te passen naar wens. Denk aan een schuine rugleuning. Daarnaast zijn brede leuningen ook mogelijk. Zo kun je lekker languit liggen en makkelijk een drankje op de brede leuning neerzetten. Het kan natuurlijk ook zijn dat je graag wilt werken in de tuin. Dan is een schuine rugleuning niet ideaal. Denk dus goed na over de aanpassingen die jij graag wilt maken aan je loungeset.

Met deze tips kun jij beginnen aan je zoektocht naar de perfecte loungeset. Wacht niet langer en vind de loungeset die past in jouw tuin.