Living Smart
Image default
Bedrijven

Mag u uw huis zomaar verhuren?

U gaat bijvoorbeeld verhuizen of tijdelijk verhuizen naar een ander land. Dan is het verstandig om te kijken of u uw woning kan verhuren. Huren is meestal een eenvoudige bron van inkomsten en het vermindert meestal uw last. Er zijn echter veel regels met betrekking tot huurwoningen. Bij het verhuren van een huis zijn er wel wat dingen waar je rekening mee moet houden, maar het belangrijkste is de goedkeuring van de hypotheekverstrekker.

 

Goedkeuring van de hypotheekverstrekker

Als u uw huis wilt verhuren, heeft u toestemming nodig van de bank of hypotheekverstrekker. Dit komt omdat het geld dat u van de bank hebt geleend nog in het huis zit. Als u slechts een deel van de woning wilt verhuren, moet u zelfs toestemming vragen. In bijna alle hypotheekaktes staat dat zolang de woning een hypothecaire lening heeft, het verboden is om een ​​woning te huren zonder toestemming van de bank. Pas als u een huis zonder hypotheek heeft gekocht, heeft u geen toestemming meer van de bank nodig. Dit geldt meestal voor mensen die een tweede huis kopen. Uw huis verhuren met een hypotheek is zeker niet onmogelijk, maar brengt wel wat risico’s met zich mee. Als u elke maand de extra kosten van de hypotheek betaalt, is er meestal niets aan de hand. Helaas heeft de bank bij achterstand het recht om huurinkomsten te vorderen en de woning te verkopen. In dat geval bent u als enige verantwoordelijk voor de resterende schuld.

 

Waar kun je je huis verhuren

Als alles geregeld is, is het tijd om de woning te verhuren. Dit kunt u natuurlijk zelf doen, maar ook bedrijven als City Estate doen dit graag voor u. Zij zorgen er dan voor dat uw woning volgens uw voorwaarden op verschillende verhuursites wordt vermeld. Dergelijke bedrijven doen vaak de eerste screening, wat u veel tijd kan besparen. Dan kunt u met een gerust hart uw huis verhuren aan de juiste mensen.

https://cityestate.nl