Living Smart
Image default
Werken studeren en hobby

Outplacement of transitievergoeding?

Wanneer je opeens zonder baan komt te zitten kan het zo zijn dat je in een diep gat valt. Hoewel de banenmarkt momenteel wel bijtrekt is het voor heel veel mensen nog steeds lastig om aan een baan te komen. Wanneer je contract niet wordt verlengd kan dit leiden tot een uitzichtloze situatie. Vaak bieden werkgevers een outplacement begeleiding om je toch goed te begeleiden naar ander werk. Maar wat is outplacement eigenlijk en hoe maak je de keuze van een goed outplacementbureau? Klik hier of lees hier meer

Wanneer je door een bedrijf wordt ontslagen na een periode van twee jaar heb je recht op een vergoeding. Vaak biedt een werkgever vaak een keuze tussen outplacement en een vergoeding. Vaak zijn mensen snel geneigd om te kiezen voor de vergoeding. Hierbij zijn ze vaak in de waan dat ze heel snel weer aan de bak zullen komen. Om aan nieuw werk te komen kan best lastig zijn. Vooral onder een oudere doelgroep binnen onze maatschappij is het heel last om aan nieuwe baan te komen. Het is daarom ook zeker aan te raden om toch voor een outplacementbureau te kiezen. Vaak wordt er door een werkgever een outplacementbureau aangewezen maar je kunt vaak ook zelf een outplacementbureau kiezen. Wanneer je je inschrijft bij een outplacementbureau dan krijg je professionele begeleiding om weer snel aan de bak te komen. Uit onderzoek komt naar voren dat veel werknemers gaat een groot deel aan de slag in een geheel andere branche. Daarnaast is er ook een groot deel dat echt een andere functie te bekleden krijgt. Daarnaast komt uit het onderzoek naar voren dat ook in de oudere doelgroep outplacement succesvol werkt.

Wanneer je opeens zonder werk komt te zitten is het verleidelijk om te kiezen voor een transitievergoeding. Het is belangrijk om goed een afweging te maken tussen outplacement en de vergoeding. Het kan namelijk heel goed zijn dat de outplacement je weer snel aan de bak kan helpen.

http://carrierepoort.nl/