Living Smart
Image default
Bouwen en verbouwen

Tips bij het kopen van nieuwe werkkleding

De 10 tips bij het aanschaffen van werkkleding

Op zoek naar een leverancier voor nieuwe werkkleding voor je personeel? Dan doe je er goed aan onderstaande 10 tips door te nemen. Het aanschaffen van nieuwe werkkleding is in de meeste gevallen een grote investering die je direct ook goed wilt doen!

Bij deze 10 tips bij het kopen van nieuwe werkkleding:

  • 1. Inventarisatie: Beschrijf wat je precies nodig hebt voor de drager. Het gebruik van de kleding, hoe het gereinigd moet worden, wat de levensduur zou moeten zijn bij intensief gebruik.
  • 2. Prijs: Ga voor je zelf na wat een realistisch bedrag is voor de benodigde outfit van alle gewenste kledingstukken. Neem hiermee de prijs / kwaliteitsverhouding mee die je voor ogen hebt.
  • 3. Voorkom onnodige zaken: Wees kritisch in wat je echt nodig hebt. Voorkom het bestellen van producten die weinig tot niet worden gebruikt.
  • 4. Let op de pasvorm: Blijf betrokken met de ontwikkeling van de juist de pasvorm voor je medewerkers. Iedereen heeft recht op een goed passen pakket, maar meer soorten maten per kledingstuk betekent ook meer kosten. Probeer zo min mogelijk afwijkingen te hebben in de standaard confectiematen.
  • 5. Duidelijkheid: Maak binnen je personeel helder wat iedereen krijg. Zorg ervoor dat de samenstelling van het pakket per persoon duidelijk is op basis van zijn bijv. dienstverband ( fulltime vs parttime )
  • 6. Inventarisatie: Ga van te voren goed inventariseren welke maten en aantallen daadwerkelijk nodig zijn. Voorkom dat kledingstukken ongebruikt in het magazijn blijven liggen. Dat is doodzone en kost onnodig geld.
  • 7. Maten doornemen: Het opmaten, doorpassen en uitdelen van het kledingpakket kost tijd en dus geld. Zorg dat je daar van te voren goede afspraken over maakt en deel dit efficiënt in zodat je hier geen onnodig hinder van hebt.
  • 8. Voorraad: Houd de juiste voorraad aan. Teveel is niet goed, maar te weinig is ook niet goed. Overleg met de leverancier wat de levertijden zijn en houd op basis hiervan een juiste voorraad aan.
  • 9. Kledingreglement: Een duidelijk kledingreglement draagt bij hoe de kleding onderhouden moet worden. Voorkom wasfouten door medewerkers een wasvoorschrift mee te geven, zodat de kleding langer meegaat.
  • 10. Betrek personeel: Medewerkers die trots en lekker hun werk kunnen doen in comfortabele kleding is een dikke plus voor je bedrijf. Betrek medewerkers bij de kledingkeuze, kleur en uitstraling.

Nijhof Safety: Partner van Tricorp werkkleding en reseller van Haix

Weet je al precies wat je nodig hebt en zoek je betrouwbare webshop waar je alles online kunt bestellen? Bij Nijhof Safety bieden we een ruime collectie van het Nederlandse Tricorp werkkleding en de volledige collectie werkschoenen van het Duitse merk Haix. Ook kun je online shoppen naar de nieuwste Atlas werkschoenen! Bovendien profiteer je bij besteding van €75,- of meer van gratis verzending in heel Nederland.

 

https://www.nijhofsafety.nl