Living Smart
Image default
Meubels

Tips voor originele wanddecoratie!

Het decoreren van je woning is voor velen een van de leukste dingen om te doen. Je kunt met decoratie en accessoires ook zoveel kanten op! Toch is het kiezen van juiste wanddecoratie vaak nog een opgave. Het gaat vaak om een groot oppervlakte waar je wel het juiste voor wilt kiezen. We gaan wat originele wanddecoratie ideeën met je delen! 

Wandpanelen installeren

Wandpanelen zijn niet alleen mooi maar ook praktisch. Ze zorgen voor een gezellige sfeer en een stijlvolle uitstraling, vooral houten panelen zien er luxe uit. Er zijn veel opties in kleuren, maten en materialen. Je kunt wandpanelen kopen van hout, kunststof of PVC. Elk materiaal heeft zijn eigen pluspunten: hout ziet er natuurlijk uit, terwijl kunststof betaalbaar en makkelijk te onderhouden is. Er zijn ook akoestische panelen die geluid dempen, perfect voor huizen met kinderen of als je houdt van een minimalistisch, Scandinavisch of Japans interieur. Deze panelen zijn makkelijk te plaatsen, zelfs zonder veel kluservaring. Je kunt ze op maat snijden en stevig bevestigen met lijm, kit of schroeven.

Een fotowand

Allemaal foto’s en lijstjes aan de wand hangen als wanddecoratie klinkt misschien niet heel origineel, maar je kunt er erg veel kanten mee op. Denk eens aan een speelse samenstelling van allemaal verschillende soorten lijstjes. Door voor lijsten in 1 kleur of dezelfde kleur als de wand te kiezen, maak je er een mooi en rustig geheel van.  Ook zijn er veel andere creatieve mogelijkheden om een fotowand te maken. Zo zijn er verschillende sites waar je je eigen foto’s kunt laten afdrukken in bijvoorbeeld een vierkant of hexagon. Dit is een systeem waarmee je foto’s kunt blijven toevoegen en wisselen, zodat je de fotowand makkelijk up-to-date kunt houden. 

Kies voor groen

Een zeer originele wanddecoratie die we steeds vaker terug zien komen is in de vorm van planten. Een wand maken door verschillende plantenpotjes op te hangen of een rek waar je kleine vaasjes met stekjes aan kunt bevestigen zorgt meteen al voor groen in de kamer.  Als je niet zulke groene vingers hebt, dan zijn moscirkels een ideale oplossing. Deze zijn er in veel verschillende uitvoeringen, samenstellingen en vormen, waar je echt een prachtige blikvanger in je interieur mee creëert. Het grootste voordeel? Een moscirkel heeft geen onderhoud of verzorging nodig! 

Mooie kunst

Een prachtig kunstwerk aan de muur is ook altijd goed. Kunst kan in vele vormen en maten komen. Dit kan een mooi schilderij zijn, maar ook een wandtapijt of metalen wandhanger kan prachtig aan de wand staan. Ben je creatief? Zelf mooie kunst voor aan de muur maken is dan ook zeker het overwegen waard. Er is niets leuker dan je eigen kunstwerk aan de muur te hebben waar je elke dag naar kunt kijken!