Living Smart
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten airco’s

In Nederland worden de zomers steeds warmer. Lekker natuurlijk, maar niet als dit je je slaap kost. Je ligt vaak lang te draaien voor je in slaap komt en je wordt midden in de nacht zwetend wakker om vervolgens weer een uur te liggen draaien voor je in slaap komt. Veel mensen lossen dit op door een ventilator, maar dit is slechts een tijdelijke oplossing. De ventilator blaast wind op je, maar zodra je deze uitzet heb je het weer net zo warm als daarvoor. Herken je dit? Dan is een airco misschien wel de oplossing voor jou. Door de airco blijft je slaapkamer de hele dag koud, zonder dat deze koele lucht meteen weggaat als je de airco uitzet. Denk je er nu over om een airco te kopen? Ga dan eens airco vergelijken. In deze blog alvast wat uitleg, want er bestaan drie soorten.

 

Single split

Wanneer je een single split airco gaat bekijken dan zie je dat deze uit twee delen bestaat. Een binnen- en buitendeel. Het binnendeel onttrekt de warme lucht en verlaagt deze in temperatuur. Het buitendeel geeft de overtollige warme lucht af aan de buitenlucht. Deze airco kent als voordeel dat deze geschikt is voor het koelen van grote ruimtes. Bovendien is de airco energiezuinig en maakt de airco weinig geluid.

 

Monoblock airco vergelijken

Bij een airco vergelijken kom je ook de monoblock tegen. Deze airco bestaat uit een deel, alleen het binnendeel. Deze airco moet op een vaste plek worden gezet die in contact staat met de buitenmuur. Zo kan de lucht worden af- en aangevoerd. De airco hoeft niet door een monteur te worden geinstalleerd. Wel is deze airco minder geschikt voor grote ruimtes.

 

Mobiel

Als laatste heb je de mobiele airco. Deze airco kan verplaatst worden naar waar koelte gewenst is. Je moet hier wel rekening houden met de afvoerslang die naar buiten gebracht moet worden. De ruimte moet dus een deur of een raam hebben. Het voordeel is dat de airco makkelijk te verplaatsen is.

 

Auto laadpalen vergelijken

Wil je naast dat het thuis koel is het ook koel hebben in je auto? Dat is logisch, zeker als je veel voor je werk moet reizen. In je auto kun je ook kiezen wat voor soort airco je wil hebben. Zeker in een elektrische auto kan dit. De elektrische auto moet wel sneller worden opgeladen als je vaak de airco aan hebt. Ga daarom eens laadpalen vergelijken. Laadpalen vergelijken is fijn, want een laadpaal bij je thuis is maar wat handig als je auto sneller leeggaat door de airco.

https://www.kieskeurig.nl/airco