Living Smart
Image default
Marketing

Starten met e-commerce? Zo pak je dat aan

Bij e-commerce, ook wel electronic commerce genoemd, gaat het om elektronische bedrijfsvoering. Onder e-commerce vallen alle vormen van commercie die via een online platform plaatsvinden. Het gaat dus niet alleen om winkelen op het internet. E-commerce wordt de afgelopen jaren steeds populairder. Als beginnend bedrijf zul je je waarschijnlijk afvragen waar je moet beginnen. Gelukkig bestaan er e-commerce bureaus, die je kunnen helpen. Hoe pak je het starten met een e-commerce verder aan? Wij helpen je graag op weg.  

Ga op zoek naar een e-commerce bureau 

Starten met e-commerce is erg lastig, zeker als je er geen ervaring mee hebt. Je hoeft de e-commerce gelukkig niet zelf te doen. Je kan de e-commerce activiteiten namelijk ook uitbesteden aan een e-commerce bureau. Zoek er het liefst eentje bij jou in de buurt. Zo is voor een e-commerce bureau UtrechtEcomwise een goede optie! E-commerce bureaus zijn gespecialiseerd in e-commerce activiteiten. Deze bedrijven weten daarom ook precies waar ze op moeten letten. Door de ervaring van deze bureaus is de kans veel groter dat de e-commerce van jouw bedrijf een succes wordt. Verder houd je zelf ook nog eens meer tijd over voor andere belangrijke activiteiten. 

Soorten e-commerce platformen 

Of je de e-commerce nou laat uitbesteden of zelf wilt doen, het is altijd goed om iets meer kennis te hebben van de verschillende e-commerce platformen. Een e-commerce platform is software die je helpt bij het oprichten van je eigen website. Elk platform heeft zijn eigen voor- en nadelen. In Nederland zijn onder andere Wix, Lightspeed, BigCommerce en Shopify populair. Een ander bekend platform is Shopware, een platform uit Duitsland. Shopware 6 is de nieuwste versie van het e-commerce platform dat volgens de laatste technieken opgebouwd is. Het grote voordeel van Shopware is dat het erg eenvoudig en gebruiksvriendelijk is.  

Tips om met e-commerce te starten 

Het is dus belangrijk om een geschikt e-commerce platform uit te kiezen. Ga verder ook op zoek naar geschikt producten voor jouw webshop. Zorg dat je voor producten kiest waar vraag naar is en waarin nog niet veel concurrentie is. Verder zul je ook een naam moeten vinden voor je onderneming. Het is belangrijk dat je voor registratie van de naam eerst de beschikbaarheid ervan controleert. Natuurlijk zul je verder ook voor een goede naamsbekendheid moeten zorgen. Hiervoor heb je een goede marketingstrategie en goede communicatie nodig. Zorg tot slot ook voor een goede klantenservice, zodat je je klanten tevreden houdt en vertrouwen opbouwt.