Living Smart
Image default
Dienstverlening

VoIP Technologie

Begrijp VoIP, technologie die het mogelijk maakt om apps te verbinden via het internet

Er ontstaan steeds meer toepassingen die gebruikers in staat stellen om via het internet te telefoneren, maar slechts weinigen kennen VoIP, de technologie achter dit voordeel.

 

VoIP reseller worden: Wat is voice over IP

VoIP, oftewel Voice over Internet Protocol, is een technologie die de overdracht van voice over IP (Internet Protocols) mogelijk maakt, dat wil zeggen dat analoge audiosignalen worden omgezet in digitale gegevens die via het internet kunnen worden overgedragen. De methode is steeds meer aanwezig met software die de technologie heeft zoals Skype, Facebook Messenger, Viber en WhatsApp.

 

Hoewel de technologie de laatste tijd aan bekendheid heeft gewonnen op de markt, is ze begin jaren negentig ontstaan en werd ze zelfs als een mislukking beschouwd vanwege de lage datatransmissiesnelheid van die tijd. Met de popularisering van breedbandinternet begon de technologie echter meer ruimte te krijgen en werd er geïnvesteerd in de kwaliteit van de dienstverlening om de methode levensvatbaar te maken.

 

VoIP reseller worden: Hoe het werkt

Om deze methode mogelijk te maken, vangt VoIP de stem op, die tot dan toe analoog wordt verzonden en transformeert in datapakketten die door elk IP-protocol kunnen worden verzonden. Daarom is de eerste stap het installeren van een aantal software die de actie mogelijk maakt. In de praktijk kan de overdracht op twee manieren gebeuren, van de ene computer naar de andere of van een computer naar een conventionele telefoon.

 

Wanneer de overdracht plaatsvindt tussen computers of andere internetapparaten, zoals smartphones, wordt alles wat op de headset of microfoon wordt gesproken omgezet in binaire informatie en via het internet verzonden. Dit is zeker de gemakkelijkste en meest economische manier om de technologie te gebruiken, aangezien u niet eens betaalt voor internationale interlokale gesprekken. Het enige wat u nodig heeft is een app die de functie, de microfoon, de luidsprekers, de geluidskaart en de internetverbinding uitvoert.

Hoe de VoIP-technologie te gebruiken

Als u uw computer gebruikt om naar een gewone telefoon te bellen, wordt de stem ook omgezet in informatie, die via het internet wordt doorgegeven en wordt omgezet in analoge signalen, die in de gesprekken worden ontvangen, in de telefooncentrales. Als u uw eigen gewone telefoon wilt gebruiken om te bellen met VoIP-technologie, is het ook mogelijk.

 

VoIP reseller worden en gebruik uw eigen gewone telefoon om te bellen met VoIP-technologie, u heeft alleen een analoge telefoonadapter nodig om uw telefoon aan te sluiten op uw computer of uw internetverbinding om de technologie te gebruiken.