Living Smart
Image default
Bedrijven

Waardebepaling op verhuurde woningen en beleggingspanden, hoe werkt dat?

Een waardebepaling van verhuurde woningen en beleggingspanden gaan anders dan bij normale huizen. Bij de verhuurde woningen en beleggingspanden wordt ook naar de potentie gekeken voor de toekomst. Dit kan zijn op in de woning te verhuren, verbouwen of verkopen. Een opkoper of belegger kijk naar andere zaken in het huis dan een gewone koper. Daarom wordt een waardebepaling anders berekent bij verhuurde woningen en beleggingspanden. Op de website van Sons Real Estate kunt u meer informatie vinden over de waardebepaling van verhuurde woningen en beleggingspanden

WOZ-waarde De WOZ-waarde wordt ieder jaar op 1 januari bepaalt door de gemeente door de Wet Onroerende Zaken. Bij de waardebepaling van verhuurde woningen en beleggingspanden wordt de woning vergeleken met de WOZ-waarde. Het kan zo zijn dat de waarde van het huis is gestegen of gedaald maar de waarde ligt meestal rondom de WOZ-waarde. 

Huur Beleggers en opkopers bekijken een woning of pand naar of er veel potentie is voor de huur. Een woning of pand wordt interessanter als het in een drukke stad of een populaire buurt staat. De beleggers en opkopers weten dan zeker dat er altijd een huurder is en dat je meer huur kan vragen aan de huurder. 

Leegwaarderatio Het verschil tussen de waardebepaling van verhuurde huizen en beleggingspanden en normale huizen is het leegwaarderatio. De leegwaarderatio is een percentage wat overblijft van de WOZ-waarde voor de verkoop van de huis of het pand. De leegwaarderatio wordt eraf getrokken, omdat de opkoper van het huis veel risico heeft bij het opkopen van het huis. Hierdoor hoeft de opkoper minder te betalen en hoeft de verkoper minder belasting te betalen. 

Sons Real Estate U kunt op de website van Sons Real Estate alles vinden over het opkopen, verkopen en beheren van verhuurde woningen en beleggingspanden. Achter de website zitten een aantal specialisten die alles weten over de vastgoed branche. U kunt contact opnemen en een waardebepaling aanvragen van alle soorten vastgoed in Nederland. 

https://sonsrealestate.nl/waardebepaling-beleggingspand-verhuurde-woningen/