Living Smart
Image default
Aanbiedingen

Waarom een gereformeerde streamingdienst voor kinderen?

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. Ook (jonge) kinderen lopen er tegenwoordig mee rond. En vaak met een goede reden; zo zijn zij immers bereikbaar in geval van nood.

Maar veel kinderen gebruiken hun smartphone om naar filmpjes van hun favoriete vloggers en YouTubers te kijken op TikTok of op YouTube. Hoe houd je in de gaten wat de kinderen er zelf mee doen? Beschik je als ouder over voldoende kennis van ICT of van de smartphone om ongewenste inhoud te blokkeren? Ga je YouTube helemaal blokkeren terwijl de biologieleraar zo’n leuk en instructief filmpje op YouTube gezet heeft om in de les te gebruiken? En als ouder heb je geen tijd om steeds in de gaten te houden waar je kind nu weer mee bezig is (laat staan dat je kind blij is met een ouder die continu meekijkt met wat hij of zij aan het doen is!). 

Tegelijk is het gebruik van nieuwe communicatievormen de afgelopen jaren sterk toegenomen. Vooral voor jongeren, maar ook voor de oudere generatie is het minder vanzelfsprekend geworden om geschreven teksten te lezen. Naast de al bestaande christelijke dagbladen, zie je daarom een groeiende populariteit van zogenaamde ‘afgeschermde’ en veilige multimediakanalen. Er zijn christelijke televisiezenders, christelijke radiozenders en christelijke streamingdiensten. Op deze kanalen worden alleen programma’s uitgezonden die voldoen aan bepaalde fatsoensregels, een boodschap hebben of gewoon prettig en rustgevend zijn om naar te kijken of te luisteren.

Wat biedt een gereformeerde streamingdienst zoal?

Een gereformeerde streamingdienst biedt geen materiaal dat grof taalgebruik, geweld, racisme, misbruik, bloot e.d.bevat. Het biedt wel christelijke kinderliedjes, populaire meezingliedjes, zoals ‘twee emmertjes water halen’ of ‘De wielen van de bus’, en een uitgebreide collectie bijbelverhalen, zoals verhalen uit de kinderbijbel van Evert Kuijt. Ook vind je er luisterverhalen van populaire kinderboeken, zoals Pietje Puk of Pietje Bell, en psalmen speciaal voor jonge kinderen. Kortom, je kunt je kinderen met een gerust hart hun gang laten gaan en ze laten rondstruinen op een gereformeerde streamingdienst, met de zekerheid dat zij nooit iets zullen tegenkomen dat niet voor hen bedoeld is. 

Wat oudere kinderen kunnen zich vermaken met bijbelverhalen of filmpjes, die zij kunnen gebruiken als materiaal voor bijbelstudie, voor hun geloofsopbouw, als inspiratie voor verdieping van hun eigen geloof(svragen), of voor het toegankelijk maken van moeilijke thema’s. 

Kortom, met een abonnement op een gereformeerde streamingdienst, zoals bijvoorbeeld FamilyStream, weet u zeker dat u uw kinderen met een gerust hart hun gang kunt laten gaan. Op een dergelijk kindvriendelijk platform kunnen uw kinderen veilig gebruik maken van de streamingdienst op hun smartphone, zonder dat u toezicht hoeft te houden op alles wat ze doen en laten. U hebt de zekerheid dat alle content, of het nu liederen of verhalen zijn, veilig en betrouwbaar is, en aansluit bij hun belevingswereld. En dat is wel zo geruststellend.