Living Smart
Image default
Bedrijven

Wat moet je weten als je een verhuizing plant?

Bij een verhuizing komt een hoop kijken. Een verhuizing is niet even zo gepiept, daarom is het altijd een goed idee je goed voor te bereiden op wat komen gaat. Zo is het goed over na te denken of je hulp nodig hebt voor de verhuizing van een verhuisbedrijf zwolle, of dat je juist geen vervoersmiddel hebt voor de verhuizing van je meubels. Daarom is een tijdige voorbereiding van belang wanneer je gaat verhuizen. In dit artikel bespreken wij wat je moet weten voor je verhuizing.

Hulp van een verhuisbedrijf 

Je zit erover na te denken om een verhuisbedrijf te gaan inhuren door de gebrek in tijd. Je kunt nu dus naar verschillende bedrijven zoeken om te kijken naar hun verhuisbedrijf tarieven. Mocht je genoeg vrienden of familie hebben die je komen helpen met de verhuizing, maar je woont op een hogere verdieping in een gebouw of flat? Dan is misschien een verhuislift als hulp voldoende voor jouw verhuizing. Met behulp van een verhuislift hoef je niet trap op en af te gaan met zware meubels. Reserveer deze hulpdiensten al op tijd zodat je niet zonder lege handen staat op de dag van de verhuizing. 

Afmetingen van de meubels

Een hele belangrijke tip die we je willen meegeven is dat je je meubels afmeet voordat je gaat verhuizen. Mocht het nou zijn dat bepaalde meubels te groot zijn om in je nieuwe woning te krijgen, kun je altijd nog kijken of de desbetreffende meubel uit elkaar gehaald kan worden. Mocht de meubel niet passen is het misschien handig om de meubel toch een tweede leven te geven, en op zoek te gaan naar een vergelijkbare meubel. Door de afmetingen vooraf te controleren voorkom je teleurstellingen tijdens de verhuizing. 

Spullen uitkiezen en wegdoen 

Zo enorm veel spullen, maar is het nog wel nodig om al deze spullen weer te gaan opbergen in je nieuwe huisje? Ga eens kijken of je al deze spullen nog wel gebruikt. Misschien kun je de spullen wel verkopen, en voor de opbrengst die je krijgt kun je weer iets nieuws kopen voor in je woning. Vaak worden kleding ook erg lang bewaard, en ondertussen tijdens het tillen bedenk je je waarom je al deze spullen weer meeneemt. Ga daarom eens in de avond je kleding uitzoeken, dit scheelt je overigens ook een hele hoop tilwerk. Daarnaast voorkom je ook nog eens dat er weer ruimte verloren gaat in je nieuwe woning aan opbergplekken.

Inpakken voor de verhuizing 

organisatorisch inpakken scheelt een hoop tijd en moeite voor de verhuizing. Pak per kamer in en plak je dozen ook af met wat voor soort spullen het zijn of uit welk deel van de kamer ze komen, denk aan bijvoorbeeld een kast. Op deze manier komen niet alle spullen door elkaar te liggen en wordt uitpakken vergemakkelijkt. Ben naast het inpakken ook voorzichtig met het inpakken van breekbare en waardevolle spullen. Zorg dat je deze spullen goed inpakt zodat er geen spullen verloren gaan tijdens de verhuizing. Bij het inpakken kun je het beste gebruikt maken van dozen voor breekbare spullen en losse spullen die bij elkaar moeten blijven, en vuilniszakken kun je gebruiken voor alle kleding uit je kledingkasten. Want niks is toch zo heerlijk dan dat je direct al je spullen kan terugvinden?