Living Smart
Image default
Bedrijven

Je tuin groener maken doe je zo!

De lente is weer begonnen, de tijd dat veel mensen hun tuin weer klaar gaan maken voor de zomer. De een kiest voor een modieuze tuin met veel luxe tuinmeubelen, de ander gaat wat meer voor een groene tuin. Dit doen ze door bijvoorbeeld bomen kopen, uitzoeken van mooie nieuwe bloemen, de heg weer een beetje bijwerken. Dit zorgt er allemaal voor dat de tuin weer een mooie frisse uitstraling krijgt. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een groenere tuin omdat in veel stedelijke woonwijken weinig groen overblijft. veel mensen vinden vergroening daarom erg belangrijk. Niet alleen heeft een groene tuin voordelen voor het milieu, ook zorg je er voor dat het minder warm wordt in je tuin dan wanneer je veel steen in je tuin hebt. Je hoeft daarnaast geen bakken met geld of groene vingers te hebben om te tuinieren, dit is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Wij geven je in dit artikel tips hoe je je tuin nog groener kan maken. Lees snel even verder!

Tips voor een groenere tuin

Naast bomen kopen kun je natuurlijk nog super veel dingen doen om je tuin groener te maken. Zorg in ieder geval voor veel variatie in je de beplanting. Denk ook aan planten die goed bloeien zodat de insecten daar ook van kunnen profiteren, en wat fijn is is dat je bloemen ook nog doorbloeien in de herfst en winterperiode. Gezien insecten zoals bijen bloemen nodig hebben is het dus ook hartstikke belangrijk dat je geschikte bloemen daarvoor in je tuin hebt. De volgende tip is een goede en gezonde bodem. Je wilt namelijk dat de planten en bloemen in je tuin ook wel goed kunnen. Daarnaast is het ook van belang dat je planten, bomen en bloemen voldoende water krijgen. Zorg er daarom voor dat je je tuin voorziet van waterpunten die het water in jouw tuin laten lopen. Je kunt ook regenwater opvangen en dit uiteindelijk in je tuin laten lopen. Wil je dat jouw tuin in balans blijft en zijn eigen gang gaat? Veel mensen halen vaak bijvoorbeeld onkruid weg, maar een beetje onkruid hier en daar is juist goed om je tuin in balans te houden. Planten die in het gebied groeien trekken vaak ook insecten aan, die je ook nodig hebt om je tuin in balans te houden. 

Naast dat je je tuin kunt vergroenen, kun je dit ook makkelijk doen met je dak. Een groendak geeft niet alleen een mooie uitstraling, het vangt ook water op en ondersteund de isolatie van je huis. Er zitten dus meerdere voordelen aan het vergroenen van je dak. 

Hulp bij vergroening van een tuin

Vindt je het toch nog wat te lastig, en lukt het je nog niet helemaal om je tuin te vergroenen? Dan is er nog geen man overboord. Je kunt altijd nog een bekende in je omgeving vragen die je kan helpen. Ben je bereid om er geld voor neer te leggen dan kun je ook altijd nog de hulp inschakelen van een hovenier. Er zijn veel hoveniers en zij kunnen jou heel goed helpen met het vergroenen van je tuin. Misschien is alleen een opstart voldoende en krijg je daarna in de gaten hoe je het zelf kan doen.