Living Smart
Image default
Bouwmaterialen

Welke kruiwagen past bij uw klus?

Op zoek naar een passende kruiwagen?

U wilt voor een klus de beste kruiwagen? Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Eentje voor thuis of een grotere partij voor uw bedrijf? Voor zowel particulieren als bedrijven kan alles besproken worden. Er is er een voor elke wens en in alle soorten en maten. Een kruiwagen bestaat uit een bak, frame en één of twee wielen/banden. De bak kan rond of vierkant zijn en ze kunnen uit verschillende materialen bestaan. De ideale kruiwagen heeft vooraf nogal wat denkwerk nodig. Wat voor kruiwagens zijn er?

Wat voor kruiwagens zijn er?

Belangrijk is vast te stellen voor welk doel wilt u een kruiwagen kopen?  Werkt u graag in de tuin dan hebben wij de tuinkruiwagen. Deze is bedoeld voor licht tuinafval. Hebt u afval zoals grond, grint of zand dan is de volume kruiwagen geschikter. Bij o.a. mestafval adviseren wij de stalkruiwagen. Tevens hebben wij een bouwkruiwagen voor zware materialen zoals tegels, beton en stenen. Voor uw gereedschap is er een gereedschap kruiwagen. En niet te vergeten, voor onze kleintjes, de kinderkruiwagen. Hiermee leren ze spelenderwijs in de tuin te helpen. Kortom, geen klus te groot (of klein), wij hebben er een kruiwagen voor!  Welk materiaal/model is voor mij geschikt?

Welk materiaal/model is voor mij geschikt?

De vraag is eerst wat wordt er vervoerd? Als u dat heeft vastgesteld dan is een kruiwagen kopen niet moeilijk. Mocht hij altijd buiten staan dan is een gegalvaniseerde kruiwagen aan te bevelen. Voor een langere levensduur is binnen gebruik uiteraard beter. Zo wordt hij beschermd tegen weer en wind. Kunststof materialen zijn sterk en roesten niet maar verzinkt metaal is weer beter geschikt voor zware materialen. Wilt u beton storten? Neem dan een ronde bak. Het beton loopt er zodoende mooi in het midden uit. Verder kunt u een kruiwagen met een ‘nooit meer lek’ wiel kiezen. Bij regelmatige zware belasting is dit een absolute aanrader. Nog wat handige tips;

Nog wat handige tips;

  • Welke kruiwagen u ook koopt, wij adviseren de spanning van de band(en) regelmatig te controleren. Pomp deze goed op zodat het vervoer soepeler verloopt.
  • De kruiwagen rolt makkelijker met een plank op de stoep mocht die bijvoorbeeld vaak op en af de stoep moeten.
  • Geef een klussende vriend, familielid of partner met groene vingers een cadeaubon. Hij/zij kan hiermee naar eigen keus een kruiwagen kopen.

 

Wilt u meer advies, info of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord of maken een afspraak indien gewenst.

https://kruiwagen.nl