Living Smart
Image default
Bedrijven

Welke werkzaamheden verricht een ingenieursbureau?

Een ingenieursbureau is een bedrijf dat verschillende werkzaamheden in de industrie uitvoert. Dit kan gaan om civiele techniek, de bouw, maar ook andere werkzaamheden. Het ingenieursbureau kan hierin specialist zijn of generalist. Deze specialistische kennis wordt ingezet om projecten te realiseren voor opdrachtgevers. Dit kan zijn het ontwerpen van een nieuw product, maar ook het uitvoeren van onderzoek. Het ingenieursbureau Maters en de Koning werkt hierbij samen met andere bedrijven, overheden of instellingen. Op deze manier wordt er kennis en ervaring gedeeld en kan er tot een goed resultaat worden gekomen.

Wat doet een ingenieursbureau?

Het is belangrijk dat een ingenieursbureau deskundig is en over de juiste kennis beschikt. Dit is nodig om projecten goed uit te kunnen voeren. Daarnaast zijn er verschillende ingenieursbureaus. De één richt zich meer op de civiele techniek en de ander meer op de bouw. Ingenieursbureaus die zich richten op de civiele techniek, voeren werkzaamheden uit die te maken hebben met de wegen, de waterhuishouding, de ruimtelijke ordening of met milieu en klimaat. Dit zijn werkzaamheden die van groot belang zijn voor de samenleving. Ingenieursbureaus die zich richten op de bouw, voeren werkzaamheden uit die te maken hebben met het ontwerp, de bouw en de exploitatie van gebouwen. Dit zijn werkzaamheden die ervoor zorgen dat mensen een veilige en goede plek hebben om te wonen of te werken.

Welke banen zijn er bij ingenieursbureaus?

Wanneer je gaat solliciteren bij een ingenieursbureau kun je op verschillende taken solliciteren. Afhankelijk van je kennis kun je bij een ingenieursbureau werken. Je kunt bijvoorbeeld werken als ingenieur, maar je kunt ook werken in de support. Het is belangrijk dat je de juiste kennis en ervaring hebt opgedaan om te solliciteren op een bepaalde vacature. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de website van Maters en De Koning, waar je momenteel kunt solliciteren op verschillende vakken.