Living Smart
Image default
Bedrijven

Zo kies jij het beste abonnement voor internet en tv!

Als je vorige contract voor internet en tv afloopt is het vaak een goed idee om op zoek te gaan naar een nieuwe. Er gelden namelijk voor bijna alle contracten wel kortingen: zo zijn bijvoorbeeld de eerste paar maanden gratis, krijg je gratis een Netflix-abonnement, of krijg je een leuk cadeau. Daardoor wordt het echter al snel lastig om te kijken welk abonnement nou écht het goedkoopst is: juist door deze leuke extraatjes proberen internetproviders de echte prijs van hun product te verhullen. Gelukkig zijn er allerlei manieren waarop je internet en tv vergelijken kunt, zodat je zeker weet dat je de beste prijs betaald! 

De verschillen tussen aanbieders

Bij het uitzoeken van een nieuw abonnement lijkt het namelijk al snel alsof er allerlei verschillende netwerken door Nederland lopen. Daar is echter niks van waar: bijna alle kleinere providers liften mee op de diensten van de grootste aanbieders, KPN en Vodafone. Over de kwaliteit van het internet of de tv-verbinding hoef je je dus weinig druk te maken: het is vooral belangrijk om te zoeken naar de aansluiting die het minst kost voor de producten en diensten die jij graag wilt hebben. Daarvoor werken vergelijkers perfect! 

Zo kies je het juiste internetabonnement

Bij het afsluiten van een internetabonnement is er eigenlijk maar één zaak die er echt toe doet: internetsnelheid. Deze wordt gemeten in Mbps, en bepaalt uiteindelijk wat de bovenste limiet is van data die door jouw router kan gaan. Meer Mbps is echter niet altijd beter: als jij op jezelf woont zul je wel heel erg veel data moeten gebruiken om 1000 Mbps nodig te hebben. Ook is dit alles afhankelijk van de ontvangers in je apparaten, aangezien die ook bepalend zijn voor de downloadsnelheid die je uiteindelijk op het apparaat zelf hebt. Vaak bieden vergelijkingssites een ruwe schatting op basis van jouw woonsituatie waarop je je kunt baseren. 

De mogelijkheden voor een Tv abonnement

Bij het afsluiten van een tv abonnement zijn er een aantal verschillende zaken waarvan je zult moeten bepalen of ze voor jou belangrijk zijn. De standaard zenders zoals SBS6 kan je bij elke provider ontvangen, maar voor bijzondere zenders zoals bijvoorbeeld de BBC zul je vaak extra bij moeten betalen. De prijzen voor deze extra pakketten kunnen behoorlijk wisselend zijn bij verschillende providers, dus het is slim om op zoek te gaan naar de provider die jouw pakketten het goedkoopst aanbiedt. Gebruik een slimme site zoals Internet2you.nl, zo kun je hier makkelijk en snel achter komen!  

Gebruik maken van een prijsvergelijker

Doordat de verschillen tussen providers minimaal zijn wil je eigenlijk het liefst gewoon het goedkoopste abonnement afsluiten. Om er achter te komen welk abonnement dat is kun je het best gebruik maken van een prijsvergelijker. Op die manier zie je welke verschillende mogelijkheden er op jouw adres zijn (dit verschilt namelijk per wijk en regio!) en kun je in één oogopslag zien welke het goedkoopst is. Veel succes met het zoeken!