Living Smart
Image default
Bedrijven

Begin je aan een huisverbeteringsproject? Lees eerst deze tips!

Er zijn heel wat projecten die gemakkelijk te doen zijn, zelfs voor een beginner. Herstellingen aan je huis uitvoeren kan de waarde ervan verhogen en het er zoveel beter laten uitzien. Dit artikel heeft leuke tips voor woningverbetering die ook weer niet overweldigend zijn.

Om kostbare fouten bij het schilderen van een kamer te vermijden, doe je een kleine investering in de verfstalen die veel winkeliers aanbieden. Je kunt stalen van 8 ounce krijgen in elke beschikbare kleur. Voor een klein bedrag kun je verf aanbrengen op een voldoende groot oppervlak om echt een gevoel te krijgen voor hoe de verf zal staan, veel nauwkeuriger dan met verfstalen alleen.

Als je water uit de bovenkant van de kraan van je kraan hebt lekken, kun je dit probleem op twee manieren oplossen. Probeer eerst de wartelmoer aan te draaien. De wartelmoer houdt de spindel van de kraan op zijn plaats. Als dit niet werkt, probeer dan de rubberen afdichting op de spindel, ook bekend als de O-ring, te vervangen. Als je op zoek bent naar een nieuwe keukenkraan is een Reginox kraan een echte aanrader. De kranen van deze Nederlandse fabrikant worden wereldwijd verkocht.

Als je iemand inhuurt om aan je woning verbouwingswerken uit te voeren, betaal dan niet contant. Betaal altijd met een cheque of een creditcard; je hebt dan een gedocumenteerd spoor waaruit blijkt dat je aannemer betaald is. Betaal je contant, dan kan het jouw woord tegen zijn woord worden, en heb je geen bewijs dat je de betaling hebt doorgezet.

Plaats afzuigventilatoren in je waskamer, boven je kookoppervlak, en in elke badkamer in je huis. Door je van vochtige of vochtige lucht te ontdoen, verlaag je de kans dat er schimmel of meeldauw ontstaat waar je woont. Bovendien kan een lagere luchtvochtigheid binnenshuis voorkomen dat vocht in muren wordt opgesloten, een belangrijke oorzaak van verrotting.

Installeer rookmelders in elke kamer van het huis. Rookmelders zijn goedkoop, en ze kunnen het leven van je gezin redden in geval van brand. Alles wat je nodig hebt voor de installatie is in de meeste gevallen een schroevendraaier. Zorg er op zijn minst voor dat je er een in de keuken hangt en een bij de deur van elke slaapkamer. 

Keuken

Als je geld wilt besparen bij het vervangen van meubels, moet je eens kijken of je eerder gekochte meubels kunt kopen. Met een beetje ellebogenwerk kun je een ouder uitziend stuk dat over het algemeen in goede staat is gemakkelijk omtoveren. Als het zeefje of de stop in jouw spoelbak niet meer werkt, wil je natuurlijk snel een nieuwe korfplug bestellen. Als je op zoek bent naar een reginox spoelbak korfplug vind je een uitgebreide collectie bij Keukenspeciaal.nl.

Huiseigenaren mogen nooit aannemers zonder vergunning inhuren om aan hun huisverbeteringsklussen te werken. Alle staten eisen een wettelijk certificaat voor aannemers. Deze certificaten zijn wettelijk verplicht; ze zijn echter geen garantie voor de bekwaamheid van een aannemer. Als een aannemer niet voldoende bevoegd is, wil je hem niet inhuren.

Een klus voor woningverbetering hoeft niet lang en ingewikkeld te zijn. In feite kunnen vaak snelle en eenvoudige klussen de zaken drastisch verbeteren. Het vervangen van gloeilampen, deurknoppen, of zelfs het vervangen van meubelknoppen kan de aanblik van een kamer sterk verbeteren. Deze eenvoudige klusjes maken woningverbetering gemakkelijk en lonend.

Het is al gezegd, maar het verdient herhaling; je hoeft geen bekwaam vakman te zijn om allerlei projecten voor woningverbetering aan te pakken. Hoewel het repareren van dingen in je huis misschien intimiderend is, is het ook lonend. De adviezen die je uit dit artikel hebt gehaald moeten je geholpen hebben om te leren hoe je elke huisverbeteringstaak met gemak kunt aanpakken.