Living Smart
Image default
Woningen

Ideeën om je interieur te stylen met akoestische panelen

Het kan voorkomen dat de akoestiek in jouw woning niet helemaal naar wens is. Je kunt dat eenvoudig oplossen door gebruik te maken van akoestische wandpanelen. Het zorgt ervoor dat de galm veel minder is en heeft daarnaast ook nog eens als voordeel dat het de kou buiten houdt en geluid dempt. Je kunt er alle kanten mee op. Zo kun je ze achter het bed plaatsen, monteren aan het plafond of bevestigen aan de muren in de woonkamer. Het product is eenvoudig zelf te maken en te monteren waardoor je geen kosten kwijt bent aan een professional.

Akoestische wandpanelen achter het bed plaatsen

Een eerste goede optie om je interieur te stylen met akoestische panelen is door er een hoofdbord van te maken voor achter je bed. Dit kun je eenvoudig zelf maken met houten panelen. Je ziet dit ook vaak terug in bijvoorbeeld hotelkamers en het het zorgt ervoor dat je slaapkamers een luxe uitstraling krijgt.

Akoestische wandpanelen aan het plafond

Het is ook een mogelijkheid om een akoestische wandpanelen tegen de plafond te monteren. Het ziet er prachtig uit en geeft je ruimte een unieke uitstraling. Je kunt gebruik maken van verschillende kleuren zodat je diverse sferen kunt creëren. Het ziet er niet alleen mooi uit maar is ook nog eens hartstikke effectief. Het plafond dempt meer geluid waardoor je minder snel dingen hoort van alles wat boven je zit.

In de woonkamer akoestische panelen plaatsen

Als de akoestiek niet helemaal lekker is in de woonkamer zou je er voor kunnen kiezen om dit op te lossen met akoestische panelen. Niet alleen verbeter je de akoestiek maar ook zorgt het voor een geluiddemping en houdt het de kou buiten. Je kunt ze eenvoudig tegen de muren monteren en het zorgt ervoor dat je ruimte er nog mooier uitziet ook! Een tip van ons: zorg dat je de wandpanelen horizontaal plaatst als je wilt dat de ruimte langer oogt. Wil je liever dat het hoger oogt kun je er voor kiezen om ze verticaal te plaatsen.