Living Smart
Image default
Bedrijven

Bouwproject starten? Pas dan deze praktische tips toe

Begin jij binnenkort met een gigantisch bouwproject, maar heb je weinig tot geen ervaring hoe alles is zijn werk gaat? Supergaaf idee, maar een klusproject is niet zomaar iets en vergt veel tijd, energie en moeite. Om alles zo goed mogelijk te laten verlopen en ervoor te zorgen dat je niks vergeet, behandelen we een paar praktische tips die je ongetwijfeld helpen naar het mooiste eindresultaat! Dus waar wacht je nog op? Lees snel verder voor meer informatie! 

  1. Check of je voldoet aan alle gemeentelijke eisen 

Of je nou een aanbouw, kookeiland of dakkapel wilt plaatsen, het is altijd van groot belang om uit te zoeken of het bouwproject voldoet aan de gemeentelijke eisen. Je mag namelijk niet zomaar gaan bouwen, hier moet je meestal een vergunning voor aanvragen bij de gemeente. Zeker als het vrij grote en uitgebreide klussen zijn is het verstandig om informatie op te vragen bij de gemeente. Zij kunnen dan aangeven of er een specifiek bestemmingsplan of bouwvoorschriften zijn waar je aan moet houden. Gaat het alleen om het plaatsen van een pvc eiken naturel vloer? Dan hoef je hier geen rekening mee te houden bij de gemeente.  

  1. Maak een goede begroting 

Zodra je meer duidelijkheid over de vergunningen, bestemming- en bouwplannen is het verstandig om een strakke begroting te maken van alle dingen die nodig zijn om het project te realiseren. Denk maar aan het inkopen van materialen en gereedschap die nodig zijn. Een doosje schroeven en renovatieplinten zijn gelukkig niet zo duur, maar een boormachine of ander gereedschap hebben vaak een hoog prijskaatje. Schrijf dus alles tot in detail uit, dan voorkom je de kans dat er onverwachtse uitgaven bij komen.  

  1. Plan een moment en schakel eventueel hulp in 

Tot slot moet er natuurlijk een moment worden ingepland wanneer je aan de slag gaat! Dit hangt natuurlijk erg af van de grote van het bouwproject. Regel dus altijd een aantal dagen vrij wanneer je start met klussen. Je gaat ongetwijfeld tegen veel dingen aanlopen, zeker wanneer je niet heel ervaren bent dus neem ruim de tijd! Merk je dat het project te groot is en moeilijk? Overweeg dan om een professioneel bedrijf in te schakelen die je met alle liefde wilt helpen.