Living Smart
Image default
Onderwijs

Circusworkshop op de basisschool

Circusworkshop basisschool

Een bezoek aan het circus met bijvoorbeeld oma en opa is erg leuk voor kinderen die op de basisschool zitten. Al die leuke acts met verschillende circusmaterialen, de geinige en magische goocheltrucs, en fietsen op één wiel, wauw!

De hele beleving is betoverend en prikkelen de fantasie van de kinderen. Maar kinderen die op de basisschool zitten kunnen deze ervaring ook van dichtbij meemaken, een kijkje nemen in de wereld van circusartiesten, wat voor materialen ze gebruiken en vooral hóé ze al die acts doen. Er kunnen namelijk circusworkshops op school georganiseerd worden!

Waarom een circusworkshop op school?

De basisschool is dé plek om met leeftijdsgenoten te leren maar ook om samen veel plezier te beleven. Met zijn allen veilig en met genoeg ruimte circusacts leren en uitvoeren voor elkaar en met elkaar. Daarnaast kunnen de meesters en juffen meegenieten van de workshops op school en het uiteindelijke eindresultaat van de circusworkshops. Ze zien hun leerlingen in een andere setting dan gewoonlijk en kunnen observeren hoe ze het doen. 

Een voorbeeld van een circusworkshop

Een voorbeeld van een circusworkshop op een basisschool is circustheater. De meesten van ons kennen beroemde clowns als Pipo de clown en Bassie van Bassie en Adriaan. Dat zijn gedenkwaardige karakters die wij niet zo snel vergeten. Tijdens de workshops circustheater kunnen kinderen op de basisschool in de huid kruipen van zo’n karakter en er iets eigens van maken. Er wordt beroep gedaan op de creativiteit en het inlevingsvermogen van de basisschoolleerlingen. Ze ontwikkelen deze aspecten van zichzelf in een workshop circustheater en leren onder andere hun emoties met hun fysiek te uiten. 

Het eindresultaat! 

Het eindresultaat circusworkshops op de basisschool zijn geweldige circusacts die de basisschoolleerlingen hebben ingestudeerd en aan elkaar zullen presenteren. De leerlingen hebben veel plezier gehad, veel geleerd en veel bereikt. Veel circusacts gaan niet zonder vallen en opstaan, maar dat proces is ontzettend waardevol voor de ontwikkeling en maakt de succeservaring alleen maar zoeter. 

https://grotebroer.com