Living Smart
Image default
Onderwijs

Op zoek naar een geschikte stageplek

Wanneer je een opleiding volgt, dan kom je er eigenlijk niet omheen dat je ook stage zult moeten gaan lopen. De ene jongere vindt theorie veel interessanter en zit liever in de boeken dan aan de stage. In sommige gevallen heb je misschien wel heel erg veel connecties en heb je binnen no-time een fijn stageadres gevonden, maar misschien is dit voor jou wel wat lastiger. Een fijne stageplek is erg belangrijk om deze met succes te kunnen voltooien en misschien kun je daarom wel wat hulp gebruiken tijdens de zoektocht naar het perfecte bedrijf dat goed bij jou past.

Veel geïnteresseerde bedrijven

Er zijn namelijk best wel wat bedrijven die zoeken naar iemand die voor een meeloopstage bij hen komt. Het is voor bedrijven tenslotte ook interessant om iemand tijdelijk op de vloer te krijgen die ook weer frisse ideeën met zich meeneemt. Je kunt tijdens een stage goed uitvinden welke bedrijven wel of misschien juist wel helemaal niet bij jou passen en zo kun jij gericht een geschikte baan vinden na het afronden. Kies daarom goed welke bedrijven jij wilt gaan benaderen voor jouw stage. Schakel daarom waar nodig hulp in, zodat jij weet welke bedrijven open staan voor een stage en selecteer dan waar jij interesse in zou hebben.

Verder dan je connecties kijken

Misschien heb jij wel een aantal bedrijven in jouw eigen woonplaats waar je stage zou willen lopen, maar kan dat bijvoorbeeld niet. Dan heb je misschien wel een probleem, omdat je connecties dan niet ver genoeg meer rijken. Dan kun je op sites op zoek gaan naar een stageadres en bekijken of jij aan de eisen voldoet waar het bedrijf om vraagt, maar ook bekijken of het bedrijf aan de eisen voldoet die jij gesteld hebt. Een stage is een periode waar je een hoop in zult gaan leren en deze kun je dus maar beter goed en nuttig besteden.

Heb je echte interesse?

De tijdsduur van een stage kan best wel variëren en bedenk daarom goed wanneer je bij een bedrijf aanklopt, of je dit ook voor een langere tijd interessant zou vinden. Je wordt vaak in veel verschillende dingen meegenomen en wanneer jij oprechte interesse hebt, kun je hier veel meer van gaan leren dan wanneer het je toch tegen begint te vallen. Bedenk dit al goed voordat je bij de bedrijven aanklopt of na gesprekken die je met het bedrijf voert om kennis te maken. Het is voor alle partijen voordeliger wanneer jij het echt leuk vindt.

https://www.integrand.nl/vacatures/meewerkstage