Living Smart
Image default
Woning en Tuin

Tegels kopen doe je gemakkelijk online

Het kiezen van de juiste tegel voor een kamer of tuin is al een moeilijke opgave, maar als je die eenmaal gevonden hebt moet je ook nog kiezen in welke richting je de tegels gaat leggen. Hier kunnen wij je helpen met het maken van de juiste keuze wat betreft de richting van je tegels.

De ruimte

Je moet rekening houden met wat voor ruimte je te maken hebt en wat er allemaal in de ruimte staat.
Als je een lange ruimte hebt kan je de tegels met de richting mee plaatsen, zo laat je de ruimte nog langer lijken. Plaats je ze dwars dan lijkt de ruimte breder.
Het interieur is ook belangrijk, want als je de tegels laat mee golven met bijvoorbeeld een eettafel creëert dat rust in de ruimte.
Heb je een plafond met balken, leg de tegels dan in dezelfde richting.
De ramen spelen ook een belangrijke rol, want lichtinval kan bepaalde dingen benadrukken wat jij liever niet hebt. Plaats de tegels dwars op een raam, hierdoor zijn de voegen minder zichtbaar

De soorten tegelverbanden

Er is niet één juiste manier van je tegels leggen. Hieronder worden een aantal tegelverbanden verduidelijkt waaruit je kan kiezen en wat voor sfeer elk verband geeft aan een ruimte.

Kruisverband
Vierkante of rechthoekige tegels die recht onder elkaar worden geplaatst. Deze manier van tegels leggen geeft een strak effect en is de meest bekende en gebruikte manier van tegels leggen.

Diagonaal verband
Vierkante of rechthoekige tegels die diagonaal gelegd worden. Wil je een ruimte breder laten lijken dan is dit een hele mooie manier van je tegels leggen. De kunst is hier wel om de aansluitende muren netjes op elkaar aan te laten sluiten.

Halfsteenverband
De tegels liggen hier in horizontale rijen(verticaal kan ook), waarbij de volgende rij precies een halve tegel verspringt. De voeg van de volgende rij staat dus altijd op de helft van de tegel van de vorige rij. Dit is het mooiste met lange rechthoekige tegels. Deze manier wordt ook gebruikt om een muurtje te metselen. Deze manier is ideaal om de ruimte wat breder te laten lijken.

Romaansverband
Dit zijn tegels in verschillende formaten die in een vast patroon worden gelegd. Dit patroon wordt dan steeds herhaald. Het lijkt alsof je tegels willekeurig gelegd zijn, maar dat is niet zo. Dit verband maakt je vloer een echte blikvanger en je creëert hiermee een sfeervolle en speelse ruimte.

Wildverband
Rechthoekige of vierkante tegels in verschillende vormen waarbij de voegen steeds wisselen. Hierdoor krijg je een speels en afwisselend geheel. Het lijkt op Het romaanse verband, maar hier worden de tegels echt willekeurig gelegd.

Visgraatverband
Hier worden meestal langwerpige tegels in een visgraat patroon gelegd. De voegen lopen haaks op elkaar, zodat er een zigzag patroon ontstaat. Dit maakt je muur of vloer ook echt een blikvanger.

Samenvattend

Er is dus niet een bepaalde juiste manier van je tegels leggen. Kijk goed naar de ruimte waar je de tegels gaat plaatsen en natuurlijk wat voor soort verband jou mooi lijkt. Ben je op zoek naar tegels? Bezoek dan de website van De Tegel Boutique. Hier vind je een uitgebreid aanbod aan diverse tegels. Ook voor het krijgen van tips over het leggen van je tegels ben je hier aan het goede adres.

https://www.detegelboutique.nl/