Living Smart
Image default
Deur kozijn raam trap

Codeslot

Een codeslot is een slot dat, zoals de naam al zegt, alleen geopend kan worden door de juiste code in te typen. Het is een elektronisch systeem en is erg geschikt om een bedrijvenpand, appartement of een losse kamer mee te kunnen beveiligen. Een codeslot kan angst en een onveilig gevoel wegnemen omdat je zeker weet dat onbekende mensen die de code niet weten niet binnen kunnen komen.

 

Twee verschillende

Er zijn twee verschillende technieken voor het codeslot. Je hebt sloten die alleen open gaan door middel van de code. Maar ook sloten die een extra functie hebben waarbij je met een pasje binnen kunt treden. Op de sloten zit een ingebouwde paslezer. Het pasjessysteem wordt vaker toegepast bij bedrijven. Aangezien ze hier makkelijker medewerkers toegang kunnen ontzeggen bij bijvoorbeeld ontslag. Door het pasje in beslag te nemen of het pasje te blokkeren komt de persoon niet meer binnen. Als je hier een codeslot zou hebben moet je elke keer de code veranderen als er iemand wordt ontslagen.

 

Soorten sloten

Naast een codeslot zijn er ook veel andere soorten sloten zoals:

–       Insteekslot: dit is het bekendste slot dat iedereen wel kent. Voor dit slot heb je een sleutel nodig om hem open te maken. Deze sloten worden vaak gebruikt voor huizen en fietsen.

–       Oplegslot: dit slot wordt aan de binnenkant van een deur bevestigd. En wordt geopend met een sleutel. Echter is hij wel anders dan een insteekslot. Het insteekslot zit namelijk in de deur verwerkt en een oplegslot wordt op de deur bevestigd.

–       Meerpuntssluiting: dit slot geeft net iets meer bescherming dan een insteekslot. Zo kan een insteekslot geforceerd of doorboord worden. Met een meerpuntssluiting is dit niet mogelijk. Omdat, zoals de naam al zegt, dit slot op meerdere punten gesloten worden. Hierdoor is het onmogelijk om dit slot te forceren.

–       Penslot: dit slot valt onder de categorie bijzetsloten en wordt voornamelijk gebruikt om deuren of ramen beter te beveiligen. Ze worden ook wel stersloten genoemd en worden boven het hoofdslot opgehangen

https://www.elocktron.nl/toegangscontrole/elektrisch-codeslot.html