Living Smart
Image default
Deur kozijn raam trap

Een elektrische deuropener is handig en hygienisch!

Elektrische deuropener

Een elektrische deuropener, we hebben er waarschijnlijk allemaal wel eens gebruik van gemaakt en anders kennen we het wel. Met een elektrische deuropener kunnen we bedoelen dat de deur automatisch van het slot gaat door middel van een elektrische of magnetische sleutel. Met deze sleutel zou je een slot kunnen ontgrendelen door een knopje in te drukken net als vele autosleutels. Maar ook kan het zo zijn dat je hem voor een bepaald stukje moet houden en de deur dan automatisch ontgrendeld.

Automatisch 

Maar ook kan een elektrische deuropener zijn die een deur automatisch open laat gaan. Zo hoef je zelf niet aan de deur te zitten, aan de deuropener zit namelijk een bewegingssensor verbonden die de deur automatisch opent als jij er voor staat of zelf al aan komt lopen. Deze deuren kunnen schuifdeuren zijn, maar ook gewone deuren die of naar je toe of van af gaan. Deze deuren zien we vooral veel bij bedrijfspanden ook in ziekenhuizen zie we veel elektrische deuropeners.

Verschillende deuren

Deze zijn in verschillende varianten zo zijn er vaak bij ziekenhuisingangen deuren die ronddraaien deze draaien automatisch zodra er iemand instapt. Ook hebben ze deuren die bijvoorbeeld afdelingen van elkaar afsluiten deuren die openen door te drukken op een druk knop. Een elektrische deuropener kan afgesteld zijn op veiligheidsmaatregelen voor als er misschien een brand uitbreekt. Dan zou het zo kunnen zijn dat deuren juist automatisch gaan sluiten, maar ook is het mogelijk dat ze open blijven staan.

Hoe werkt een elektrische deuropener?

Een elektrische deuropener die we veel zien is een langwerpig apparaat die boven de deur is gemonteerd. Aan dit apparaat zit een scharnier met een soort veer die de deur automatisch doet openen en sluiten. Het apparaat is vaak langwerpig en rechthoekig. Aan de zijkanten zitten knopjes om het apparaat onder andere aan en uit te schakelen. Vaak is het grijs van kleur en is het ook niet weggewerkt achter een muur. Het apparaat is echt boven de deur op het kozijn of de muur gevestigd. Voor iedere deur heb je éen apparaat nodig dus wil je dat er twee deuren tegelijk open gaan dan heb je ook twee keer het apparaat nodig.

Je ziet een automatische deuropener dus is dus veel te vinden in zorginstellingen en bedrijfspanden, ook op scholen zie je automatische deuren steeds vaker. Doordat je de deurknoppen niet hoeft aan te raken neem je ook minder bacteriën met je mee en is het dus hygiënischer voor onder andere in de zorg.

https://www.elocktron.nl