Living Smart
Image default
Deur kozijn raam trap

Eiken binnendeuren: stoer en stevig!

Eiken binnendeuren geven een robuuste en stoere look aan jouw huis. Ze zijn uitermate geschikt om te combineren met een landelijke wooninrichting, maar kunnen ook heel mooi staan bij een meer moderne stijl. Niet alleen hebben eikenhouten deuren een mooi uiterlijk.

Eikenhout staat er om bekend lang mee te gaan en lang mooi te blijven. Zo zijn er antieke meubels die al honderden jaren oud zijn en die er nog prachtig uitzien, omdat ze gemaakt zijn van eikenhout. Vroeger waren deuren en meubels van eikenhout alleen besteed aan de zeer rijken, tegenwoordig zijn eiken binnendeuren voor iedereen bereikbaar.

Van licht eiken tot donker eikenhout

Eikenhout is verkrijgbaar in alle tinten, van licht white washed eiken tot donker eiken. Zo kun jij dus eiken binnendeuren kiezen in de tint die bij jouw huis past. Heeft jouw huis een landelijke inrichting? Kies dan voor de wat donkere kleur eikenhout voor een warmere uitstraling.

Is je huis modern ingericht en wil je toch graag eiken deuren? Maak dan een keuze uit de lichtere eikenhouten deuren. Zoals je ziet: er is dus veel variatie mogelijk met eikenhout. Kies de tint die het best tot zijn recht komt in jouw huis of woonkamer!

Voordelen van eikenhout

Het grote voordeel van eiken deuren is dat de deuren zijn gemaakt van zeer duurzaam materiaal. Eikenhout kan jaren mee zonder slijtage of beschadiging te vertonen en dus heb je de zekerheid dat je deuren lang mooi blijven. Omdat de nerven in het hout bij eikenhout heel goed zichtbaar zijn heeft de deur een natuurlijke uitstraling en de kleurschakeringen in het eikenhout zijn ook prachtig om te zien.

Zo is er voor iedere stijl wel een geschikte eiken deur te vinden. Door middel van oliën kun je de kleur van het hout nagenoeg behouden en toch beschermen tegen beschadigingen.